4 personazhet kryesore në barsoletat e shqiptarëve

Shqiptarët njihen për sensin e tyre të humorit.

Lajme

28/09/2015 11:55

Barsoletat e shqiptarëve janë nga më qesharaket që ekzistojnë dhe asnjëherë nuk dështojnë që të na bëjnë të qeshim.

Megjithatë, ajo çfarë i karakterizon barsoletat e shqiptarëve është se thuajse gjithmonë në barsoleta përdoret një nga personazhet më poshtë, listën e personazheve të cilën lajmi.net e sjell për ju. Për çdo personazh, do ju sjellim nga një barsaletë:

1) Nastradini

http://i.ytimg.com/vi/gFHwqByycVI/maxresdefault.jpg

Një herë Nastradini po vidhte ne një shtëpi.
Një person e pa dhe e pyeti:
– Çfarë po bën o Nastradin?!
Nastradini duke sharruar me një sharrë dhe dorën tjetër te çelësi tha:

“Po i bie violinës.”
– Po pse nuk po dëgjohet muzika pra? – E pyet personi tjetër.
Hajt se muzikën e dëgjon nesër. – I kthehet Nastradini.

 2) Hasa dhe Hysa

Hasa dhe Hysa kanë qenë të dënuar me burg për një vepër kriminale që e kishin bërë.

Pas një kohe në burg, Hasa nga mërzia ka filluar të shkruajë në mur.

Kur Hysa e ka parë duke shkruar, i është kthyer dhe i ka thënë: “O Hasë, mos shkruaj në muri se me na po na qesin prej burgu”.

 3) Bjondina

http://i.ytimg.com/vi/8YxXOMnCcTE/maxresdefault.jpg

Si e porosit bjondina një kafe të mesme?!

I porosit 3 kafe edhe e pinë vetëm atë të mesit.

 4) Amerikani, Gjermani edhe Shqiptari

http://gbcdecatur.org/files/3Guys.jpg

Amerikani, Gjermani edhe Shqiptari janë dënuar me burg edhe kanë qenë të dënuar me vdekje.

Kur vie koha për të vdekur, gardianët e burgut ju thonë se i kanë 3 mënyra për të vdekur: Të pushkatohen, të varen, ose të ju bjerë sëpata në kokë.

Pas kësaj, e pyesin Amerikanin se si dëshiron të vdes.

– Dua të më bjerë sëpata në kokë. – Përgjigjet Amerikani.

Pasi fillon të bie sëpata ajo ndalet dhe kësisoj Amerikani shpëton.

Pastaj e pyesin Gjermanin se si dëshiron të vdes.

– Dua të më bjerë sëpata në kokë. – Përgjigjet Gjermani.

Edhe te Gjermani ndalet sëpata pak para se të ia pret kokën, dhe Gjermani shpëton.

Kur vie rendi tek shqiptari dhe e pyesin se si dëshiron të vdes, ai përgjigjet :

“Unë dua të pushkatohem”.

Pastaj e pyesin se pse ti Shqiptar dëshiron të zgjedhësh këtë mënyrë?

– Sepse ajo tjetra nuk po funksiononte. – Ia kthen Shqiptari. (Lajmi.net)