4 arsye pse nuk është ide e keqe të futeni në shtrat me ish-in

9:43 | 20 Tetor 2021

A është e drejtë apo e gabuar për ju?

Disa sondazhe thonë se deri në 44 përqind e njerëzve kanë fjetur me ish -in e tyre. Ka shumë arsye pse të flesh me ish -in nuk është një ide aq e mirë. Dhe ka shumë njerëz që mendojnë se të flesh me një ish është mirë, shkruan lajmi.net.

Nuk është çështje morale dhe as çështje bardhë e zi. Ju duhet të merrni kohë për të peshuar të mirat dhe të këqijat për ju dhe si jeni duke bërë pas ndarjes. Nuk është e drejtë apo e gabuar, por a është e drejtë apo e gabuar për ju?

Nëse po mendoni të flini me ish -in tuaj, pyesni veten se çfarë nevojash do të plotësohen duke vepruar kështu. Shikoni thellë se çfarë mund t’ju kthejë tek ish -i juaj kur lidhja të ketë përfunduar. Pyesni veten se çfarë do t’ju japë seksi: një orgazmë pa pritshmëri të tjera ose dëshirë për një rilidhje emocionale?

Pastaj pyesni veten se cilat do të jenë pasojat. A do të jeni të kënaqur apo të pendoheni për vendimin tuaj? Si do të ndiheni për këtë më pas? A do t’ju ketë ndihmuar kjo në rimëkëmbjen tuaj nga ndarja apo do ta bëjë atë më konfuze apo të ndërlikuar? A është ky një vendim impulsiv apo është një vendim i menduar mirë?

Këtu janë disa faktorë për të cilët duhet të mendoni kur mendoni të flini me ish -in tuaj.

1. Është normale të duash të shmangësh hidhërimin dhe dhimbjen e divorcit. Fjetja me ish -in tuaj ju tërheq vëmendjen nga dhimbja e humbjes së marrëdhënies ose martesës tuaj. Në të njëjtën kohë, të flini me ish -in tuaj shtyn mbylljen që ju nevojitet për të qenë në gjendje të shëroheni, të përshtateni dhe të vazhdoni.

 • Ndoshta keni frikë të filloni takimet ose të keni partnerë të rinj seksualë. Familjariteti i “djallit që njihni” ndihet më i sigurt sesa rreziqet e marrëdhënieve të reja.
 • Ju mund të merrni një rritje të besimit kur flini me ish -in tuaj. Kjo mund ta bëjë më të lehtë takimin me të tjerët.
 • Ndoshta për herë të fundit “për hir të kohës së vjetër”. Disa njerëz thonë se seksi me ish -in e tyre u jep atyre mbyllje.

2. Ndoshta seksi ishte pjesa më e mirë e martesës tuaj. Çdo gjë tjetër ishte e tmerrshme, por seksi ishte gjithmonë i mrekullueshëm, edhe kur nuk ishit duke u shoqëruar. Shtë e vështirë të heqësh dorë nga një gjë që funksionoi mirë në marrëdhënien tuaj.

 • Ndoshta ju vjen keq për ish -in tuaj. Seksi i bamirësisë mund t’ju ​​bëjë të ndiheni më pak fajtorë, veçanërisht nëse jeni ju që keni vendosur për ndarjen ose divorcin.
 • Ndoshta ju doni t’i tregoni ish -it tuaj se çfarë do të mungojë duke u divorcuar nga ju.
 • Ose ndoshta nëse jeni vërtet joshëse mendoni se do t’i tërheqë përsëri në lidhje.
 • Idealizimi i ish -it ose nostalgjisë suaj se si ishin gjërat dikur mund të jetë një joshje e fuqishme.

3. Mendoni se mund ta bëni pa u ngatërruar apo kapur në emocionet tuaja.

 • Tronditja e lidhjes së keqe, klandestine-çfarë aventure! Ju mendoni se tabu dhe eksitimi i një takimi të fshehtë seksual do të jetë argëtues ose do t’ju bëjë të ndiheni më pak të dëshpëruar për ndarjen.
 • Ju jeni të vetmuar dhe ish -i juaj është ngushëllues.
 • Edhe pse mund të ngatërroheni emocionalisht, nuk mund t’i rezistoni ftesës së tyre. Ju nuk dini si të thoni jo.
 • Ju nuk po mendoni se si do të ndiheni nesër pas seksit me ish -in tuaj.
 • Ju mund të jeni duke e vendosur veten për një humbje tjetër kur ish -i juaj të hyjë në një lidhje të re.

4. Ndoshta ju mendoni se do të keni një zgjidhje më të mirë në divorcin tuaj.

 • Me vetëdije apo jo, ju mund të mendoni se “të qenit i mirë” dhe “bashkëpunues” do ta bëjë bashkëshortin tuaj më bujar në zgjidhjen e divorcit tuaj. (Kjo mund të jetë arsyeja më e keqe për të bërë seks me ish -in tuaj.)
 • Ju mund të bëni shaka me veten se nëse flini së bashku do të jeni bashkë-prindër më të mirë.
 • Ju mund të shpresoni për një pajtim para se divorci të jetë përfundimtar.

A ju bëri jehonë ndonjë prej këtyre faktorëve? Nëse po, ndaloni dhe mendoni me kujdes vendimin tuaj për të fjetur me ish -in tuaj. /Lajmi.net/