3 vjeçari humbi jetën në natën e Vitit të Ri, arsyeja e çuditshme

Një trevjeçar vdiq nga ngufatja, pasi hëngri 12 kokrra rrushi në mesnatë për të festuar Vitin e Ri në mënyrën tradicionale spanjolle.

Lajme

02/01/2019 12:09

Policia nxituan ta dërgojnë në spital vogëlushin, familja e të cilit janë emigrantë nga Ekuadori, por mjekët provuan pa sukses për një orë që ta kthenin atë në jetë.

Ai gëlltiti 12 kokrra rrushi, duke u ngufatur në mesnatë. Tradita spanjolle e ngrënies së rrushit mendohet se sjell fat në vitin që vjen, transmeton Gazeta Express.

Familjet normalisht nuk i lënë fëmijët e tyre të marrin pjesë në këtë traditë, pasi është e vështirë për ta t’i hanë kokrrat e rrushit shpejt. Mjekët madje këshillojnë që njerëzit të kenë kujdes me kokrrat e rrushit, sidomos fëmijët, pasi për shkak të formës së tyre dhe butësisë, mund të bllokojnë lehtë rrugët e frymëmarrjes.

Mjekët rekomandojnë që t’i copëtoni përgjysmë kokrrat e rrushit, para se t’ua shërbeni fëmijëve.