3 fakte shkencore që nuk janë plotësisht të vërteta

Disa fakte shkencore të cilat i kemi dëgjuar deri vonë i kemi besuar edhe ne, por me kohën e kemi kuptuar që janë plotësisht të pa vërteta.

Lajme

01/10/2015 16:08

Sidoqoftë, ne kemi sjellë listën e disa fakteve shkencore që e dimë se nuk janë të vërteta.

Kjo është lista të cilën lajmi.net e transmeton për ju:

1) Big Bangu tregon se si është krijuar universihttps://nothingoutofnothing.files.wordpress.com/2010/05/bigbang.jpg

Në fakt kjo nuk është absolutisht e vërtetë.

Të gjithë e dimë se Big Bangu është ai shpërthimi i madh që ka ndodhur.

Por të gjithë mendojmë se si pasojë e Big Bangut është krijuar universi kur në fakt Big Bangu vetëm tregon se si është zgjeruar universi, e jo se nga ka ardhur.

2) Qumështi të rrit dhe të bën të fortë

http://www.ghanalive.tv/wp-content/uploads/2014/12/drinking-milk.jpg

Ne këtë e kemi dëgjuar nga prindërit, mësuesit, por edhe nga doktorët.

“Dëshironi të rriteni dhe të bëheni të fortë? Atëherë pini qumështin tuaj”.

Sidoqoftë, studimet e fundit kanë konstatuar se qumështi jo vetëm që nuk ndikon shumë që ju të rriteni e të bëni të fort, por edhe konsumimi i tepërt mund të i dobësoj eshtrat tuaj për shkak të nivelit të lartë të kalciumit.

3) Nuk ka gravitet në hapësirëhttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/ba/Zero_Gravity_Corporation_2.jpg

Ndoshta ju jeni nga ata persona që shkaku kryesor se pse nuk ju pëlqen hapësira është shkaku i mungesës së gravitetit.

Por ju nuk keni nevojë të frikësoheni më nga kjo, pasi që kjo nuk është e vërtetë.

Graviteti ekziston në hapësirë, thjeshtë në hapësirë mund të themi se është mikro-gravitet, ose më mirë të themi shumë më i dobët se ai që e përjetojmë në tokë. /Lajmi.net