2500 euro për refugjatët që kthehen vullnetarisht në shtëpitë e tyre

Franca ofron 2500 euro për emigrantët që kthehen vullnetarisht në shtëpitë e tyre dhe oferta është e vlefshme deri më 31 dhjetor.

Bota

25/11/2016 14:27

Autoritetet franceze janë duke shpresuar se me të vërtetë do të rritet numri i vullnetarëve që lëshojnë vendin, sidomos pas rënies së kampit të emigrantëve, i cili deri kohët e fundit ishte në shtëpi për mijëra njerëz në Calais, shkruan albinfo.ch.

Përveç kësaj, emigrantët do të mund të marrin deri në 10.000 euro ndihmë financiare derisa të ngritën në këmbët e tyre kur të kthehen në shtëpi.

“Në varësi të vendit, do të ishte një ndihmë për të filluar një biznes të vogël”, tha Didier Leschi, shef i zyrës për emigracion në Francë.

Kjo ofertë bujare filloi pas rënies së kampit Calais, ku janë evakuuar 7000 persona.

Siç transmetojnë mediat e huaja, 3051 emigrantë janë kthyer tashmë në atdheun e tyre në saje të këtij programi francez.

Në mesin e të interesuarve ka më shumë afganë.