23 të arrestuar pas trazirave në Kopenhagë

11:29 | 15 Prill 2019

Policia e Kopenhagenit konfirmoi arrestimet të hënën në mëngjes.

Policia në Kopenhagë arrestoi 23 persona të dielën në mbrëmje pasi që zbatimi i ligjit iu përgjigj trazirave në lagjen Norrebro.

Policia e Kopenhagenit konfirmoi arrestimet të hënën në mëngjes.

Trazirat në zonë të dielën pasuan një demonstratën nga Rasmus Paludan, një agjitator ekstremist i krahut të djathtë, demonstratat e të cilit shfaqin djegien e Kur’anit në zonat me komunitete të konsiderueshme etnike minoritare. Paludan ka marrë më parë një dënim me kusht me burg për të bërë vërejtje fyese ose degraduese rreth afrikanëve të zinj të Afrikës në komentet e publikuara në YouTube, transmeton lajmi.net.

Demonstrata e Paludan të dielën u zhvillua në Blagards Plads në Inner Norrebro, një pjesë popullore e lagjes multikulturore të Kopenhagës me një numër të madh bare dhe restorante aty pranë. Ai u shoqërua nga zona nga policia para se të jetë në gjendje të djegë Kur’anin si pjesë e protestës së tij të planifikuar, raportoi Politiken. /Lajmi.net/