​Thaçi: Nuk e kam ditur e as nuk kam pasur ndikim në vendimin e Kushtetueses

Aktvendimi i Gjykatës Kushtetuese të vitit 2014 ia pamundësoi themelimin e qeverisë PDK-së.

Lajme

09/06/2020 20:59

Presidenti Hashim Thaçi në emisionin Rubikon, duke folur për dekretin e tij për Avdullah Hotin, ka thënë se nuk ka pasur asnjë ndikim në Gjykatën Kushtetuese, por që ka qenë i bindur në vendimin e saj në të mirë të tij dhe siç tha ai vullnetit të qytetarëve.

Ai ka marrë shembull edhe një aktvendimin e Gjykatës Kushtetuese të vitit 2014, kur partia që ai udhëhiqte në atë kohë, PDK fitoi zgjedhjet, por që iu pamundësua themelimi i qeverisë.