​SHBA paralajmëron gjeneralët sirianë për krimet që kanë kryer

SHBA-ja paralajmëroi dje në mbrëmje, 12 oficerë të lartë sirianë se do të japin llogari për urdhrat që kanë dhënë për të sulmuar shënjestra civile apo që kanë torturuar opozitarë.

Bota

22/11/2016 11:47

“Ata duhet të dinë se veprimet e tyre janë të dokumentuara dhe se një ditë do të japin llogari”, theksoi ambasadorja amerikane në OKB, Samantha Power.

Në një padi të pazakontë, Samantha Power, ka përmendur para Këshillit të Sigurimit në OKB emrat e këtyre gjeneralëve dhe kolonelëve që komandojnë njësi të ushtrisë apo burgje ushtarake.