​Limaj: Qeveria e re kthen në normalitet, stabilitet, urtësi dhe bashkon Kosovën

Pas votimit të qeverisë së re, deputeti i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj, theksoi se kjo qeveri mori detyrën në kohë shumë të vështirë, por nëse kjo qeveri kthehet në qeveri misionare me përkushtim dhe me objektiva të qarta ashtu siç u ekspozua në parlament në fjalën e kryeministrit, do të mbahet mend si një qeveri e cila kthen normalitet, stabilitet, urtësi dhe bashkon Kosovën.

Lajme

03/06/2020 13:54

“Kosova më shumë se kurrë ka nevojë për drejtues, për qeveri e cila bashkon njerëzit, normalizon situatën, çtensionon situatën, ulë gjakrat dhe të gjithë kthemi në respektim të institucioneve. Ne do të jemi këtu për ta ndihmuar çdo frymë pozitive, do të japim kontributin tonë edhe në qeverisje dhe në parlament që kjo frymë e unitetit, frymë e urtësisë, shtet formuese e shtet ndërtuese duke bashkëpunuar pozitë e opozitë t’i arrij objektivat dhe prioritetet e Qeverisë së Kosovës”, theksoi Limaj.

Limaj tehskoi po ashtu se qeverisë së re i mbetet të punojë edhe për tejkalimin e krizës të shkaktuar nga Covid-19 dhe për riparimin e marrëdhënieve me aleatët e Kosovës.

Ai tha nga të gjithë deputetët e Nisma-s së bashku me AKR-në ka votuar qeverinë Hoti. Limaj nuk ka komentuar veprimet e deputetit Haxhi Shala për qëndrimet e tij para mbajtjes së seancës parlamentare për votën e tij.