​Koordinatori i Shtëpisë së Bardhë për COVID-19: SHBA ndryshon drejtimin e pandemisë

18:18 | 9 Maj 2021

Shtetet e Bashkuara po ndryshojnë drejtimin e pandemisë së koronavirusit dhe zyrtarët shëndetësorë janë përqendruar në vaksinimin e sa më shumë amerikanëve, tha koordinatori i koronavirusit në Shtëpinë e Bardhë, Jeff Zients.

“Unë do të thosha se po ndryshojmë drejtim”, tha Zients në një intervistë për CNN.

“Detyra tani është të vazhdojmë të krijojmë besim te vaksinat dhe të fitojmë mjaft amerikanë për t’u vaksinuar për të zbutur përhapjen e koronavirusit dhe varianteve të tij”, shtoi Zients.

Zyrtarët shëndetësorë amerikanë janë plotësisht të përgatitur për të kapërcyer rezistencën e vaksinave dhe për të lehtësuar qasjen në vaksina sa më shumë që të jetë e mundur për të përmbushur qëllimin e presidentit Joe Biden 70 për qind të amerikanëve që marrin të paktën një dozë deri më 4 korrik, Dita e Pavarësisë.

Anthony Fauci, këshilltari kryesor i Shtëpisë së Bardhë për COVID-19, tha se nuk ka gjasa të ketë një rritje të re të infeksionit me koronavirus nëse qëllimi i Biden arrihet ose tejkalohet.

“Sa më e lartë të jetë përqindja e popullsisë së vaksinuar, aq më pak ka të ngjarë të shihni një valë të rëndësishme në një sezon si vjeshta ose dimri i ardhshëm”, tha Fauci për NBC.

“Kjo është arsyeja pse vaksinat janë kaq të rëndësishme. Kjo është harta që kemi tani dhe nuk e kemi pasur atë vjeshtën ose dimrin e kaluar”, u shpreh ai.