Të Infektuar: 3508

Të Shëruar: 1902

Të Vdekur: 75

​Komshiq me ankesë penale kundër Dodik

21:02 | 15 Maj 2019

Anëtari i Presidencës së BeH, Zhelko Komshiq, siç edhe kishte paralajmëruar, bëri ankesë penale kundër Milorad Dodik, kryetar i Presidencës, në Prokurorinë e Bosnjë e Hercegovinës.

Komshiq, sipas portalit Klix, paraqiti ankesën penale për shkak të deklaratave të Dodik të dielën e kaluar në shënimin e përvjetorit të regjimentit të tretë të këmbësorisë të Forcave të Armatosura të BeH, që të përfaqësojë traditën e ish-ushtrisë së Republikës Serbe.

Ndër të tjera, Dodik tha se ishte gabim shuarja e ushtrisë së Republikës Serbe dhe nën presionin e faktorit ndërkombëtar të formohen Forcat e Armatosura të BeH.

Ai gjithashtu i kërkoi komandantit të regjimentit që në shënimin e përvjetorit të radhës gjysma e regjimentit të vishen me uniformat e ish-ushtrisë së RS, “pasi është dita e tyre”.