Të Infektuar: 3508

Të Shëruar: 1902

Të Vdekur: 75

​Flamuri evropian mbush 34 vjet

7:34 | 26 Maj 2020

Komuniteti evropian më 26 maj të vitit 1986, miraton flamurin evropian, simbol i Bashkimit Evropian, por edhe i identitetit në kuptim më të gjerë.

Flamuri Evropian përbëhet nga 12 yje të arta në një rreth me sfond blu.

Yjet simbolizojnë idealet e bashkimit, solidaritetit dhe harmonisë mes popujve të Evropës.

Numri i yjeve nuk lidhet me numrin e shteteve anëtare të BE-së, edhe pse rrethi është simbol uniteti./KosovaPress/