Të Infektuar: 106.022

Të Shëruar: 96.668

Të Vdekur: 2.198

​COVID-19 gjendet në paketimin e ushqimit të ngrirë në Kinë

17:17 | 20 Tetor 2020

Autoritetet shëndetësore kineze duke hetuar epideminë COVID-19 raportuan se koronavirusi i gjallë u zbulua në paketimin e ushqimit të ngrirë, gjë që tregon se virusi mund të mbijetojë në zinxhirët e furnizimit me të ftohtë.

Të shtunën, Qendra kineze për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve (CDC) thanë se gjetën gjurmë të grimcave aktive COVID-19 në një paketim të ushqimit të ngrirë në qytetin bregdetar Qingdao në Kinën lindore, hera e parë kjo që grimcat aktive të koronavirusit zbulohen në pjesën e jashtme të paketimeve të ngrira.

Gjurmët gjenetike janë gjetur më parë në mostrat e ushqimit të ngrirë, por asnjë virus i gjallë nuk është izoluar më parë.

Nuk është ende e qartë nëse punëtorët u infektuan me koronavirusin e gjetur në paketimin e ushqimit.