​Bursat evropiane mbyllin javën me optimizëm

22:47 | 17 Janar 2020

Bursat evropiane përfunduan javën me optimizëm shoqëruar nga euforia e “Wall Street” një ditë më parë, si dhe nga disa tregues dhe rezultate pozitive të kompanive.

“Tregu është tashmë i kënaqur me fazën e parë të marrëveshjes tregtare mes SHBA-së dhe Kinës”, theksoi e Laurent Gaetani, menaxher në Degroof Petercam.

Pas 18 muajsh mosmarrëveshjesh, Kina dhe SHBA-ja nënshkruan etapën e parë të një marrëveshjeje tregtare të shumë pritur.

Në Kinë, prodhimi industrial është regjistrua në rritje muajt e kaluar me 6,9% në një vit në dhjetor, nga 6,2% në nëntor./ATSH/