Toka – Lajmi.net

Galaktika jonë fqinje mund të gjuajë Tokën me zjarr kozmik

Dielli ynë është padyshim vendi më i fuqishëm në sistemin tonë diellor, por në të vërtetë është shumë e ftohtë kur krahasohet me shumë sisteme të tjera. ...

6 July, 2018Lexo më shumë

Shumica e asteroidëve janë vetëm copa të planetit të vdekur

Është tunduese të imagjinojmë se asteroidet që mbajnë mbeturinat e sistemit tonë diellor kanë qenë atje që nga fillimi, duke qarkulluar diellin për një kohë të gjatë ndërsa planetet janë formuar, por kërkime të reja sugjerojnë që gjërat thjesht nuk kanë luajtur në këtë mënyrë. ...

4 July, 2018Lexo më shumë

Ka aq shumë CO2 në atmosferë sa as pemët nuk mund të na shpëtojnë

Njerëzit emetojnë rreth 30 deri në 40 miliardë tonë gaz natyror, dioksid karboni, në atmosferë çdo vit. Nëse e mbajmë lart, Toka do të vazhdojë të ngroh dhe në fund të shkatërrojë mënyrën tonë të jetesës ....

30 June, 2018Lexo më shumë