Teknologjia – Lajmi.net

Intervista juaj e ardhshme e punës mund të jetë me një robot

Disa javë pasi Eden Hoffman aplikoi për një rol të menaxhimit të projektit në një bankë, ajo mori një mesazh që e ftonte në një intervistë. Për fat të keq, eksitim i Hoffman shpejt i la rrugë konfuzionit: Në vend që të takohej me një menaxher të mundshëm, 23-vjeçari u pyet nga një robot, i cili do të regjistronte përgjigjet e saj përmes një kamere dhe do të përdorte një algoritëm për të shënuar performancën e saj....

18 October, 2018Lexo më shumë

Teknologjitë e reja do të përmirësojnë jetën, por do të rritin pabarazinë

Teknologjitë e reja nga inteligjenca artificiale deri tek redaktimi i gjeneve kanë potencial të madh për të përmirësuar jetën e njerëzve - por gjithashtu mund të sjellin pabarazi më të madhe dhe dislokimin social, sipas një raporti të OKB të nisur të hënën....

10 October, 2018Lexo më shumë

Kjo do të jetë e ardhmja e shërbimeve nëpër restorante

Çdo ditë e më shumë po avancojmë në shpikjen të gjërave të reja në teknologji....

28 September, 2018Lexo më shumë