Sllovenia – Lajmi.net

Merkel përmend problemin e kufijve: Paqja në Ballkan shumë e brishtë

Në Konventën Kombëtare të Katolikëve,që u mbajt në Mynster të Gjermanisë foli edhe kancelarja Angela Merkel. Merkeli përcolli përshtypje nga takimet e fundit me liderët e Ballkanit Perëndimor e detyrat para vetes....

14 May, 2018Lexo më shumë

Pse grinden për kufijtë detarë, Kroacia dhe Sllovenia?

Zagrebi i thotë jo vendimit të marrë nga Gjykata e Hagës, ndërsa Lubjana e konsideron si ekzekutiv. Por në këtë mënyrë krijohet një precedent shumë i rrezikshëm për eurojurisprudencën dhe për ato tensione që, për shembull, në Mesdhe nuk reshtin....

13 May, 2018Lexo më shumë

Sllovenia jep bursa për nxënësit e Skenderajt

Ambasada e Sllovenisë do të mbështesë Komunën e Skenderajt në fushën e arsimit, ku do të ndajë bursa për nxënës të kësaj komune....

25 April, 2018Lexo më shumë