Serbia – Lajmi.net

“Serbia e ka humbur Kosovën, është koha që ta pranojnë realitetin”

Hulumtuesi nga Qendra për Studime të Politikave Evropiane në Bruksel (CEPS), Toby Vogel, po konsideron se Samiti i Sofjes i mbajtur më 17 maj sipas tij ishte zhgënjyes pasi që nuk u riafirmua përspektiva për vendet e Ballkanit Përendimor....

20 May, 2018Lexo më shumë

Prizreni kryeqytet historik, panik në Serbi: Hap tjetër drejt “Shqipërisë së Madhe”

Në seancën e Kuvendit të Kosovës që u mbajt të enjten u miratua Ligji për Prishtinën, dhe gjithashtu Prizrenu u shpallë kryeqytet historik i vendit....

20 May, 2018Lexo më shumë

Blakaj: Kosova dhe Serbia, së pari normalizimin e pastaj pajtimin

Aktualisht lidershipi politik në Kosovë dhe në Serbi më tepër janë të angazhuar në vendosjen e marrëdhënieve normale në mes dy shteteve, sesa për një pajtim ndërmjet dy popujve, thotë në intervistën për Radion Evropa e Lirë, Bekim Blakaj, drejtor ekzekutiv i Fondit për të Drejtën Humanitare në Kosovë. ...

20 May, 2018Lexo më shumë