schulz – Lajmi.net

Merkel dhe Schulz, optimistë për koalicionin

Politikanët gjermanë kanë bërë përparim në bisedimet që kanë për qëllim formimin e një qeverie të re koalicioni....

12 January, 2018Lexo më shumë

Schulz bën thirrje për formimin e ‘Shteteve të Bashkuara të Europës’

Kreu i Social-Demokratëve të Gjermanisë, Martin Schulz, partner i mundshëm qeverisës i kancelares Angela Merkel, bëri thirrje për krijimin e “Shteteve të Bashkaura të Europës” deri në vitin 2025. ...

8 December, 2017Lexo më shumë

Koment: Republika e paralizuar

Edhe qeveria në detyrë është funksionuese, përbetohet kancelaria. Por kjo vlen vetëm në rrethana të caktuara. Vatrat e krizës tregojnë, se sa i rëndësishëm është krijimi i shpejtë i qeverisë së re, mendon Jens Thurau....

2 December, 2017Lexo më shumë