Rritja ekonomike – Lajmi.net

Në gjysmën e parë të këtij viti ekonomia u rritë prej 4.3 përqind

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar se rritja e aktivitetit ekonomik në Kosovë gjatë gjysmës së parë të vitit 2017 është mbështetur nga rritja e investimeve si dhe rritja e eksportit të mallrave dhe shërbimeve....

15 December, 2017Lexo më shumë

Hamza: Rritja ekonomike për vitin 2018 do të jetë 4.6 për qind

Komisioni për Buxhet dhe Financa ka mbajtur mbledhjen ku në rend dite ishte i paraparë shqyrtimi në parim i Projektligjit për Buxhetin e Republikës së Kosovës për vitin 2018....

22 November, 2017Lexo më shumë

Banka Botërore: Kosova, lider në Ballkan për rritjen ekonomike sivjet dhe në dy vitet e ardhshme

Vendet e Ballkanit Perëndimor po shohin një rritje të punësimit, ndërkohë që rritja ekonomike vijon në të gjithë rajonin. Rritja ekonomike rajoniale pritet të arrijë në 2.6 përqind në vitin 2017, duke çuar në krijimin e 230,000 vendeve të reja të punës deri në qershor 2017 - një rritje prej 3.8 përqind krahasuar me periudhën e mëparshme....

16 November, 2017Lexo më shumë