Rajoni – Lajmi.net

Shqipëria në stërvitjen e NATO-s për stabilitetin rajonal

Forcat e Armatosura të Shqipërisë morën pjesë në stërvitjen e përvitshme “Saber Guardian”. ...

24 July, 2017Lexo më shumë

Ministri i jashtëm maqedonas: Gjeopolitika kthehet në Ballkan

Kompromis me të cilin Maqedоnia do të hynte në NATO si IRJM do të paraqiste investim në zgjidhjen e mëtutjeshme të kontestit me emrin. Maqedonia është pa paragjykime ndaj fqinjëve të saj, nuk duam më shumë të provokojmë, por të dërgojmë sinjale pozitive, janë një pjesë e mesazheve të ministrit të Punëve të Jashtme të Maqedonisë, Nikolla Dimitrov në intervistën për Di Prese....

11 July, 2017Lexo më shumë

Ministri i jashtëm maqedonas: Ballkani ka nevojë për vëmendje më të madhe

Ballkani, për nga pozita gjeografike nuk është në periferinë evropiane, por është në periferi të vëmendjes politike. Për momentin na nevojitet diplomaci e targetuar dhe vëmendje më e madhe. Gjeopolitika kthehet në Ballkan. Si edhe në natyrë, vakumi nuk tolerohet, por kërkon involvim dhe angazhim....

7 July, 2017Lexo më shumë