presidenti – Lajmi.net

“Presidenti s’ka mundësi ligjore ta shmangë Kuvendin për marrëveshjen me Serbinë”

Njohësi i çështjeve juridike dhe njëri nga pjesëmarrësit në hartimin e Kushtetutës, Riza Smaka, përjashton çdo mundësi që marrëveshja përfundimtare me Serbinë, nëse eventualisht arrihet, të konsiderohet e përfunduar vetëm pas nënshkrimit nga presidenti, pa u ratifikuar nga Kuvendi i Kosovës....

30 September, 2018Lexo më shumë

Demiri: Të merremi me idenë, jo me presidentin  

“Faktori politik në vend duhet t`i lërë pas fërkimet kryekëput personale me Presidentin Thaçi, por ne duhet marrë me shumë me idenë e tij. Propozimi si i tillë çfarë sjell në praktikë, dhe a do i konvenonte shoqërisë në Kosovë, rajonit dhe partnerëve tanë një gjë e tillë. Skena politike është fragmentuar kryesisht në inatet personale ndaj tij, sesa në propozimin e tij realisht”....

19 September, 2018Lexo më shumë

President, pozitë e opozitë – të bashkuar drejt krizës

Institucionet e Kosovës janë duke zhytur në një krizë të thellë institucionale, nga e cila vështirë se mund të dalin për një kohë të gjatë. Kështu thonë njohësit e zhvillimeve politike dhe përfaqësues të organizatave joqeveritare....

19 September, 2018Lexo më shumë