libra – Lajmi.net

Me libra në shtëpi, fëmijët fitojnë më shumë në të ardhmen

Sa më shumë që iu qasen librave në moshë të re, aq më shumë fitojnë burrat më pas në jetë. Kështu kanë zbuluar shkencëtarët italianë. ...

29 May, 2018Lexo më shumë

Librat që u lexuan ndër breza: 100 historitë që i dhanë trajtë botës

Rrallë gjej ndokënd, që vërtet, nuk di ndonjë pjesë të kësaj historie –një njeri i humbur në det që nuk mund të kthehet në shtëpi pas luftës…gruaja në shtëpi me admiruesit. Të gjithë mund të më thonë një version të saj, që le të themi, jeton me ta” – Tess Taylor, poet për “Odisenë” e Homerit.  Seksioni i kulturës në BBC mori mendimin e shkrimtarëve rreth e rrotull botës për të përzgjedhur rrëfimet që i kanë rezistuar kohës ndër breza dhe kontinente – dhe që ndryshuan historinë....

25 May, 2018Lexo më shumë

Ide dekoruese për libra

Leximi na jep mundësinë të udhëtojmë nëpër kohë dhe hapësirë pa u larguar nga vendi....

14 April, 2018Lexo më shumë