gjuha shqipe – Lajmi.net

Abelard Tahiri: Pozitën e shqipes në Maqedoni e përmirësoi Ali Ahmeti

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka thënë se merita të mëdha për aprovimin e ligjit të gjuhëve në Maqedoni, që përmirëson dukshëm pozitën e shqipes, është meritë e madhe e Ali Ahmetit, kryetarit të Bashkimit Demokratik për Integrim....

13 January, 2018Lexo më shumë

“Sputniku” rus ‘flet shqip’ pas zyrtarizimit të gjuhës shqipe: Mirë se vini në Maqedoni

Ligjin për dygjuhësinë sipas të cilit gjuha shqipe dhe maqedonase janë të barabarta nuk mund ta parandalojë presidenti i Maqedonisë, edhe pse ky ligj është shkak i të ashtuquajturës fazë e federalizmit të Maqedonisë....

12 January, 2018Lexo më shumë

Ligji për gjuhën shqipe, presion presidentit mos ta dekretoj këtë ligj

Miratimi i ligjit të gjuhëve në Maqedoni gjatë ditës së djeshme, ku gjuha shqipe tashmë është gjuhë zyrtare, ka shkaktuar reagime të shumta në të gjitha qarqet e institucioneve të ndryshme në Maqedoni....

12 January, 2018Lexo më shumë