Evropa – Lajmi.net

Evropa akuzohet për abuzimin e emigrantëve

Një ndër organizatat kryesore humanitare e ka akuzuar Bashkimin Evropian për bashkëfajësi në torturimin, vrasjen dhe përdhunimin e emigrantëve të mbajtur në kampet në Libi, të cilat kontrollohen nga milicitë e armatosura dhe trafikantët. Kritikët thonë se Bashkimi Evropian po i mbështet këto grupime për të ulur fluksin e emigrantëve përmes Mesdheut. ...

10 September, 2017Lexo më shumë

Evropa ime: Frika nga një përçarje e Evropës

Për të parandaluar një kolaps të BE-së duhet që evropiano-perëndimorët t'i marrin seriozisht frikërat e evropiano-lindorëve, mendon Ivan Krastev....

2 September, 2017Lexo më shumë

Orbani kërkon që gardhin kundër refugjatëve t’ia paguajë BE

Meqenëse nga gardhi me Serbinë nuk përfiton vetëm Hungaria, por i gjithë BE, Viktor Orbani i paraqet faturën BE. Ky gardh ndikoi në mbylljen e itinerarit ballkanik, përmes të cilit në Evropë vijnë shumë pak refugjatë....

1 September, 2017Lexo më shumë