armet – Lajmi.net

Florida një hap më pranë kontrollit të armëve

Masat e reja për kontrollin e armëve në Florida të SHBA-së kanë kaluar edhe një pengesë ligjore, disa javë pas të shtënave vdekjeprurëse në një shkollë....

8 March, 2018Lexo më shumë

Nxënësit kërkojnë ligje më të rrepta për armët

Emma Gonzalez, një e mbijetuar e sulmit me armë në shkollën e mesme Marjory Stoneman Douglas në Parkland të Floridës, mbajti fjalim në një tubim për kontrollin e armëve të shtunën, tre ditë pasi një student i armatosur vrau 17 persona, shokë të saj të klasës dhe mësues të saj. Ajo premtoi se “ne do të jemi të vrarët e fundit nga një sulm i tillë”. Ndërkohë, presidenti Donald Trump kritikoi FBI-në që injoroi “sinjalet” para se 19 vjeçari Nikolas Cruz të kryente sulmin....

18 February, 2018Lexo më shumë

Prokuroria e Prishtinës dyshon për leje false të armëve

Në një dosje prej disa faqesh, Prokuroria e Prishtinës pretendon të ketë siguruar prova se sistemi i dhënies së lejeve të armëve ka arritur të keqpërdoret, duke u ofruar personave që nuk i plotësojnë kriteret për leje për armë zjarri. ...

18 February, 2018Lexo më shumë