Opinion – Page 3 – Lajmi.net

Aktuale

Thirrja për arbitra ndërkombëtarë të cilëve nuk u besojmë

 Ne thërrasim për ndihmë Ambasadën e SHBA-së dhe instancat tjera ndërkombëtare në të fillimin e lëmshit që thuaja gjithmonë është ‘prodhim vendor’, por si politikë kosovare, gjithnjë e më pak i zëmë besë SHBA-së dhe BE-së....

24 November, 2016Lexo më shumë

Nocioni “Islami tradicional”

Islami, si fe hyjnore, historikisht ka pasur gjithmonë dy burime themelore: Kur`anin, si dhe thëniet e praktikën jetësore të Pejgamberit Muhammedit. ...

22 November, 2016Lexo më shumë

Rruga jonë drejt rrënjëve tona kulturore mund të fillojë nga Bob Dillani

Arti pa kujtesë nuk shprehë idealet e vërteta të njeriut shqiptar për jetën, familjen, atdheun, dashurinë, urrejtjen, besën, tradhtinë, vdekjen dhe jetën e pasosur. Prandaj, tjetërsimi ynë kurrkund nuk zbulohet më frikshëm se sa në poezi e në këngë. ...

21 November, 2016Lexo më shumë

Letër e hapur ambasadorëve të Quintit: Dështimi ynë është dështimi Juaj.

Na ndihmoni në rrugën e integrimit, aty ku e kemi vendin, tek e fundit na e keni borxh, se ne jemi krijesë e Juaj, na pëlqyet tani ose jo, së dështimi ynë, në esencë është dështimi i Juaj. ...

21 November, 2016Lexo më shumë

Problemet shkencore të raportit të autopsisë së Astrit Deharit

Duke parë gjithë çfarë ndodhi, që nga arrestimi i padrejtë e i pabazë i aktivistëve të Lëvizjes, mbajtja e tyre në paraburgim e as mos intervistimi tyre, e së fundi vdekja e dhunshme e Astritit dhe deklaratat e përfundimet që dolën pas kësaj ngjarje, lënë të nënkuptojnë që nuk kemi të bëjmë me shkarje profesionale, por me një proces tepër të dyshimtë e të montuar ndaj Lëvizjes dhe aktivistëve tonë. Proces i cili i mori jetën Astritit....

20 November, 2016Lexo më shumë

Shamia Simbol i Paqës apo Polemikës

Gjatë këtyre ditëve është polemizuar shumë çështja e bartjes së shamisë, nga mësimdhënësit apo nxënësit në shkolla. Rasti i fundit kishte ndodhur ne një fshat të Malishevës, me ç´rast nxënësit e një shkolle bojkotuan mësimin, me arsyetimin se nuk do të pranojnë të marrin pjesë në mësim përshkak se mësuesja e lëndës së matematikës (Fatmire Bujupi) bartë mbulesën e kokës. Raste të ngjashme kanë ndodhur edhe më herët në shkolla tjera të Kosovës. Ndërsa me këtë problematikë,tashmë e një kohe të gjatë janë marrë edhe gjykatat e vendeve të ndryshme të botës....

19 November, 2016Lexo më shumë

Fatkeq në lojë apo dështues në organizim!?

Shqipëria, vendi ynë i dashur që në arenën ndërkombëtare kishte krijuar profilin e vendit të tolerancës, mikpritjes, bujarisë; tanimë ky imazh përmbyset. Imazhi i ri që krijohet është ai i një vendi të frikësuar që blindohet nga efektivë policie në rast evenimentesh sportive....

17 November, 2016Lexo më shumë

Javët e shqetësimeve të mëdha

Çlirimi dhe pavarësimi i Kosovës nuk do të ndodhnin kurrë po të mos kishte unitet të fuqishëm të Perëndimit, dhe supremaci politike, diplomatike, ekonomike dhe ushtarake të Perëndimit në Botë....

16 November, 2016Lexo më shumë

Vlera shumëplanëshe e një libri universitar

Të repektuar kolegë, miq e pjesëmarrës! Promovimi i teksteve universitare si ky që po promovojmë sot, “Zhanret e gazetarisë” i Prof. Bajram Kosumit, në çdo rast paraqet një akt solemn të respektit tonë ndaj dijes....

16 November, 2016Lexo më shumë

Frika që i kanoset Evropës, Shqipërisë dhe Kosovës nga fitorja e Trump

Deri ditën e zgjedhjeve amerikane, ndonëse parashikimet jepnin si fituese Hillary Clinton, prapë kishte tërhequr vëmendjen suksesi i një figure si Donald Trump. ...

15 November, 2016Lexo më shumë

Telekomit serb po i lejohet zgjerimi në Kosovë; kodit përdoret vetëm për të fshehur këtë të vërtetë

Të shtoj edhe një të zezë që i bëhet Kosovës me marrëveshjen për kodin: për herë të parë Serbisë i njihet autoriteti mbi sektorin e telekomunikacionit në Kosovë “Kosovo*”. Me nënshkrimin e autoriteteve tona dora vetë. ...

14 November, 2016Lexo më shumë

Flutura Kusari: Mediat ishin në anën e duhur në rastin e publikimit të xhirimeve, VV-ja ishte në anën e gabuar

Njohësja më e mirë në vend e etikës gazetareske dhe studiuesja në disa universitete botërore, Flutura Kusari thotë se mediat ishin në anën e duhur në rastin e publikimit të xhirimeve nga qendra e paraburgimit e Prizrenit: nuk ka shkelje privatësie. “Vetëvendosja ishte në anën e gabuar: të censurës dhe madje, kërcënimit. Dështimi më i […]...

12 November, 2016Lexo më shumë

Shteti vret në mënyra të ndryshme

Disa të tjerë, ndërkaq, nuk ngurrojnë të thonë se e vërteta për këtë vdekje në të vërtetë nuk do të mësohet kurrë!...

12 November, 2016Lexo më shumë

 Një dhimbje…dy dështime

Blerta me tepër njihet si milionera pa ditur burimin e saktë të tyre, dhe kjo të bën të besosh se postin mund ta ketë paguar, pasi në një shtet të korruptuar çdo gjë shitet dhe blihet. Një post kaq i rëndësishem si i Ministrit të Integrimeve, në kohën kur vendi ynë po çalon në integrime duhej t"i besohej dikujt me autoritet ndërkombëtar dhe më përvojë diplomatike e jo dikujt anonim dhe pa asnjë karrierë jashtë vendit. Qysh në fillim këto dy ministri pritet edhe më tepër të dështojnë, ashtu siç është e dështuar edhe komplet kjo qeveri....

10 November, 2016Lexo më shumë

Presidenti Trump, Evropa dhe Kosova

Edhe nëse Presidenti Trump do ta ruan në tërësi politikën tradicionale të Amerikës në NATO dhe me Evropën, këndejpari duhet të marrim vesh që përgjegjësia për shtetin e Kosovës bie para se të gjithash mbi ne....

10 November, 2016Lexo më shumë

Trampi e ka kuptuar se bota ka ndryshuar

Nuk e njoh politikën amerikane, prandaj nuk kam dhënë asnjë mendim as për zgjedhjet e fundit. Fatmirësisht, nuk më ka kërkuar as ndonjë medie mendim. Rezultati i zgjjedhjeve tregoi se edhe njohësit e politikës amerikane, edhe vetë mediet amerikane, kanë qitë fall. ...

9 November, 2016Lexo më shumë

Ngritja e Popullizmit në Kosovë

Në rastin e Kosovës, Popullizmi si politikë kërcënon vetë ekzistencën e shtetit të Kosovës, apo, suksesi i tij (eventual), do të ketë si pasojë dështimin e shtetit të Kosovës. ...

8 November, 2016Lexo më shumë

Post-Demokracia si rrënuese e Demokracisë Liberale

Si asnjëherë më parë që prej fundit të Luftës së Dytë Botërore, po lëkunden dhe po mëdyshen themelet e demokracisë liberale në Perëndim....

7 November, 2016Lexo më shumë

(Vetë)Vrasja e Kryeministrit

E dija që KM, të cilin e adhuroja, nuk po kalonte ditët e veta më të mira, por rishfaqja e Otzit në horizontin e jetës sime, më kishte penguar të shoh retë që kishin mbuluar shkëlqimin e njeriut të cilit i shërbeja. Megjithatë, i shtyrë nga nevoja për t’i shpëtuar ndëshkimit që më priste, mendova se duhet të pranoja të bëja gjithçka për ta shpëtuar KM nga humbja, vendin nga kriza dhe veten nga burgu. ...

7 November, 2016Lexo më shumë

Gjykata Speciale tërmet PDK-së

Drejtësia kosovare ka dështuar dhe kjo na ka sjell Gjykatën Speciale. Ish ministri Hajredin Kuçi ka përgjegjësi për dështimin e drejtësisë, Kuçi nuk ka arrit të krijoj një drejtësi kualitative dhe ai ka dështuar, sidomos në rastet penale ku dëshmitarët janë kërcënuar. Kemi kapje te drejtësisë, të shtetit dhe çdo gjëje tjetër, prandaj edhe në mungesë të aftësisë sonë për të krijuar shtet ligjor dhe të drejtë, duhet të turpë rohemi që të huajt të na krijojnë drejtësi.....

5 November, 2016Lexo më shumë

Vitet e ekstremizmit

Politika e sotme thuaja në të katër anët e Botës karakterizohet me rrëfime të vrazhda, të egra dhe të përgjakshme, të cilat kanë rolin e bërjes së themeleve të vrazhda të një godine të re të Rendit Botëror....

5 November, 2016Lexo më shumë

Ta luash rolin e viktimes para zgjedhjeve

Skena politike në Kosovë në periudha të caktuara kohore ka pësuar ndryshime në aspektin e dominimit poliitik në vend....

4 November, 2016Lexo më shumë

Kush e ka pjellë Ramën dhe Taulant Ballën?

Krijimi i partisë së re të Ben Blushit, Libra, është kritikuar fort nga PS si krijesë e PD-së. Shkullaku shkruan se kjo gjuhë është reminishencë e partive komuniste dhe e sjelljeve më të këqija të politikës iliberale....

4 November, 2016Lexo më shumë

Strukturimi i lëvizjes së Fetullah Gylenit në Kosovë (2)

Një ngjarje e ngjashme ndodhi në Lipjan. Në vitin 2008 Kryetari i Komunës së Lipjanit Shukri Buja, parcelën ku është ndërtuar Kolegji Mehmet Akif i Lipjanit ia transferoi Qendrës Arsimore Gylistan për 99 vite. Ndërtesa e Kolegjit të FETO-së anash rrugës Prishtinë-Shkup, është ngritur në një parcelë prej 52 mijë metër katror. Marrëveshjen që komuna e Lipjanit e ka bërë me Qendrën Arsimore Gylistan, nuk mund ta dijmë. Por nuk është aq vështirë që ta parashohim se gjendja edhe këtu është e përafërt. ...

4 November, 2016Lexo më shumë

Të pafuqishëm dhe të frustruar

Jemi të bashkuar si politikanë të pozitës dhe të opozitës, si qytetarë të Kosovës, të gjithë ne, në një pafuqi dhe frustrim të paparë në këta tetë vjet të ekzistimit të shtetit të Kosovës....

2 November, 2016Lexo më shumë

Dilni se erdhi Nasho

Departamenti i Letërsisë u ka rezervuar një surprizë të këndshme studentëve të rinj që sapo kanë filluar vitin e ri shkollor. Për t’i uruar studentët e rinj, ky departament ka organizuar një takim të hapur me shkrimtarin dhe kritikun socrealist Prof. Nasho Jorgaqi. ...

1 November, 2016Lexo më shumë

Kush janë ‘kriminelët’ e UÇK-së?

Si e njoha UÇK-në gjatë raportimit tim në luftë, dhe si po shihet sot në Prishtinë? ...

31 October, 2016Lexo më shumë

Ashton Kutcher shpëtoi 6,000 viktima të trafikimit dhe arrestoi 2,000 trafikues

Ashton Kutcher është një figurë mjaft e njohur në botë. Përveç se është aktor, Kutcher është edhe një investitor i madh....

30 October, 2016Lexo më shumë

Rama u shpall “luftë” gazetarëve të Kosovës dhe komentuesve të rrjeteve sociale

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, e ka vazhduar polemikën e nisur në Prishtinë, ku u ballafaqua në një debat publik me disa analistë të Kosovës, me të cilët kishte diskutuar për vizitat në Beograd dhe raportet Kosovë-Shqipëri....

30 October, 2016Lexo më shumë

Për “spektaklin” e Edi Ramës dhe keqkuptimet në lidhje me të

Në fund, më duhet të pranoj që Edi Rama doli fitues në “spektaklin” e mbrëmshëm. Ai ishte fitues në një fushë ku ishte garuesi i vetëm, në fushën e ofendimeve dhe popullizmit të cilat janë dhe mbesin streha e fundit e secilit frikacak....

28 October, 2016Lexo më shumë

Dy fjalë për Agim Zatriqin

Ish drejtori i Radiotelevizionit Publik të Kosovës, Agim Zatriqi, paska ndërruar jetë. Gjej rastin t’i shpreh ngushëlime familjes së tij! Dhe të them dy fjalë për Agimin: gjatë viteve 70 e 80, kur ka qenë star rinisë socialiste, funksionar e menaxher i lartë, nuk e kam njohur nga afër....

27 October, 2016Lexo më shumë

Rrëfimi i Kadri Veselit për luftën dhe paqen

7 Prill 1999. Zona Operative e Drenicës....

27 October, 2016Lexo më shumë

Të humbur në kohë dhe në hapësirë

Politika e sotme kosovare, ka nisë ta mëdyshë të kaluarën e vet, ajo ka vënë në pikëpyetje të madhe çka duhet me ndodhë me këtë vend, dhe ka humbur orientimin në kohë dhe në hapësirë. ...

26 October, 2016Lexo më shumë

Relaksimi artificial i raporteve Shqipëri – Serbi mund të përdoret si mjet presion mbi Kosovën

Kur Shqipëria futet në mes Kosovës e Serbisë, si flamurtare e pajtimit, ajo futet vetëm për të amortizuar presionet e BE-së dhe të SHBA-ve mbi Serbinë. ...

22 October, 2016Lexo më shumë

ARMIQËSORJA KOSOVË-SHQIPËRI

Prishtina e Tirana kanë qenë gjithmonë dy qendra të ndryshme dhe janë zhvilluar mendime të ndryshme. Pavarësisht se tash jemi hidhëruar me atë periudhë, Prishtina në kohën e komunizmit ka përjetuar zhvillimin më të hovshëm kulturor. Prej këtu një numër i madh i shkrimtarëve e filozofëve, e prej këtu një lloj zhvillimi dhe me kushte të mira të paktën për një pjesë. Kjo i bën dy qëndrime të ndryshme herë pas here. Nuk është për befasi se shqiptarë të Kosovës vazhdonin ta shohin me dashuri Tiranën, ashtu siç nuk është befasi që një pjesë e njerëzve në Kosovë ndjehen mirë në shtëpi të vetën pa ndonjë qëndrim për referendumin e bashkimit....

21 October, 2016Lexo më shumë

“Rama nuk ka të drejtë të flasë në emër të Kosovës”

Ish ministri i Jashtëm në kohën e Partisë Demokratike, Besnik Mustafaj shprehet se Edi Rama nuk mund të flasë në emër të Kosovës. Në një shkrim të botuar në gazetën “Panorama” me titull “Pse Rama dëmton interesat e Kosovës?” Mustafaj kujton se të njëjtin qëndrim ai ka pasur edhe në vitin 2005 kur sapo ishte bërë ministër dhe lëshoi një deklaratë e cila shkaktoi shumë debat....

21 October, 2016Lexo më shumë

Berlin 1945, Grozni 2000, Halep 2016

«Pres sa kohësh jeton familja juaj këtu?», e pyeta dikur një njeri në Halep të Sirisë. «Në këtë rrugë apo në Halep?», ma ktheu ai. Para se t’i përgjigjesha unë, ai më tha: «Në këtë rrugë, prej 800 vjetësh. Në Halep, prej 1200 vjetësh». Në bashkësi gjallon shpresa. Shkatërrimi i kësaj është qëllimi i tiranëve dhe vrasësve masivë. Dhe kjo është çfarë po na shfaqin video-xhirimet me dron nga Halepi i rrafshuar....

21 October, 2016Lexo më shumë

Shqiptarët, Isaac Newton dhe Teoria e Gravitetit

Ditë dhe natë flasim kot fare për bashkimin kombëtar, e nuk jemi në gjendje të krijojmë mekanizma të mirëfilltë të bashkëpunimit midis Qeverive të Kosovës dhe të Shqipërisë. ...

20 October, 2016Lexo më shumë

Shqipëria ka të drejtë morale, historike e kombëtare, që përjetësisht të flas për Kosovën dhe shqiptarët!

Por në anën tjetër, Shqipëria duhet të respektojë shtetin tonë, dhe institucionet shtetërore të Kosovës, duke mos pretenduar që të luaj rolin paternalist në raport me ne!...

19 October, 2016Lexo më shumë

Tema Kosovë/Shqipëri apo Mendimi avangardist i terrasave të izoluara

Ndërkohë, derisa ne të fillojmë të ndihemi krenarë me Kosovën apo Shqipërinë, terrasat e emisionet do krijojnë kombe të reja, debate të reja dhe tema që s'ekzistojnë....

18 October, 2016Lexo më shumë

Fevziu nuk kërkon falje për fyerjet ndaj Kosovës, por ngrit hipoteza e si do ta “ndajmë” Ismail Qemalin dhe Isa Boletinin

Gazetari dhe analisti i njohur nga Shqipëria, Blendi Fevziu është mundur t’ju përgjigjet kritikave të ashpra që mori në Kosovë pas debatit në “Opinion” ku ai hapur doli kundër shtetit të Kosovës dhe Kombëtares së Kosovës në futboll....

18 October, 2016Lexo më shumë

Pasul

Qafa e Thanës. Po afron mesnata. Dogana e shkretë. Kryej formalitetet në të dy anët. Po iki në Kosovë. Vetëm. Pa makinë, pa shok, pa shoqërues, pa këshilla, sugjerime, spjegime. Erresirë, ftohtë, shi, erë, përpara një vend i panjohur. Ja një taksi. E vetme, e vogël, e mjerë taksia. Taksixhiu me shtrëngon dorën, ma merr çantën. Është shqiptar! ...

16 October, 2016Lexo më shumë

Letër e hapur ministrit Arban Abrashi dhe Qeverisë së Kosovës

Ministri Abrashi po vazhdon në të njëjtën mënyrë si paraardhësit e tij në qeveritë e mëparshme në shtatëmbëdhjetë vjetët e fundit duke caktuar takime me OJQ-të ku agjenda duket se ështështyrje e vazhdueshme e çfarëdo veprimi të prekshëm dhe të menjëhershëm ku do të përfitonin viktimat femra të luftës së viteve 1998-99. Këto viktima përjetojnë dhimbje shtesë të shkaktuar nga sjellja e paditur dhe mospërfillëse e politikanëve dhe Qeverisë....

14 October, 2016Lexo më shumë
 

Fotolajm

Trudeau ndihmon një të ri me karrocë (Foto)
?>
 

ke nje LAJM

Jeni në vend të ngjarjes, apo dëshironi ta ndani ndonjë storie me të tjerët?

Klikoni në butonin më poshtë

DËRGO
 

Lojëra

  • Play Bike Rivals
  • Play Turbo Racing 3
  • Play Supercar Showdown
  • Play Zombie Big Trouble