Opinion – Page 2 – Lajmi.net

Aktuale

Shqipëria është më e rëndësishme se teket perverse të Edi Rames dhe Lul Bashes!

Në historiografinë botërore është e njohur një thënie, që në një mënyrë është bashkëlindur me njeriun, dhe që identifikohet si: Divide et impera (përçaj dhe sundo!)! Kjo thënie, kur kontekstualizohet, me rrethanat dhe proceset nëpër të cilat po kalon aktualisht Shqipëria, (sidomos me dramën që është duke u zhvilluar në "çadrën e Bashës” dhe cirkusin“Parlamentin e Edi Ramës”), më së miri na e ilustron rastin! Ngase, si sejmenët e “çadrës” ashtu edhe ata të “parlamentit”...

8 May, 2017Lexo më shumë

Ballkani- gropa skeptike që duhet të mbyllet sa më shpejt

E vetmja mënyrë për ta shmangur rikthimin në skenarët e konflikteve të përgjakshme, është nëse Bashkimi Evropian përshpejton pranimin e Kosovës, Maqedonisë, BeH dhe Shqipërisë dhe nëse edhe NATO-ja e mbyll vrimën e zezë që shkaktohet nga lënia jashtë NATO-s e Maqedonisë, BeH e mbase edhe Kosovës. ...

7 May, 2017Lexo më shumë

Marifeti i qeverisjes

Ndonëse Kosova ka dhjetëra parti politike, vetëm disa nga ato arrijnë të fitojnë një përqindje votash sa për të qenë brenda institucioneve, qoftë të nivelit lokal apo të nivelit qëndror....

6 May, 2017Lexo më shumë

Kurrë Teatri Kombëtar nuk ka qenë më antikombëtar

Kurrë Teatri Kombëtar, as në kohën kur nuk ishim shtet e kur mbante tjetër emër, nuk e ka njollosur të kaluarën tonë më keq se sot...

4 May, 2017Lexo më shumë

Djali i Hashim Thaçit dhe vajza e Lirie Gashit

Një shtet ku djali i Presidentit është kaq i privilegjuar dhe në të njëjtën kohë vajza e qytetares anonime privohet nga jeta dhe nuk mund të sigurohet as minimumi i drejtësisë, është në thelb i dështuar....

4 May, 2017Lexo më shumë

Dita e kijametit

Do të ishte një befasi e madhe për të mirë, nëse në Kosovë dhe në Shqipëri, zgjedhjet do të mbahen si duhet, dhe nëse rezultati i tyre nuk do të mëdyshet prej humbësve....

4 May, 2017Lexo më shumë

Respektimi i etikës shmang gazetarët nga pasojat ligjore

Gazetarët në Kosovë dhe gjetiu, nuk kanë asnjë arsye të merakosen për nenet e ligjet qeveritare, sepse për ta parësore dhe obligative në fushën profesionale mbetet zbatimi i kodit të etikës, si parakusht për të shmangur çfarëdo pasoje ligjore në punën e tyre....

3 May, 2017Lexo më shumë

Ballkani Perëndimor, krijesë e politikës

Nuk e di nga u nis dhe kur është formuluar termi gjeopolitik “Ballkani Perëndimor”, por jam i sigurt se të drejtën e qytetarisë për t’u njohur e për të qarkulluar në mjedisin politiko-strategjik, gati global, e ka fituar pas takimit të nivelit të lartë të gjashtë shteteve ballkanike në Berlin, në gushtin e 2014-s....

2 May, 2017Lexo më shumë

Interesi strategjik i shqiptarëve në Ballkan

Nuk ka pengesë më të madhe për faktorizimin shqiptar në Ballkan, me forcimin e shtetit të Kosovës, atij të Shqipërisë, dhe të shqiptarëve në shtetet përreth, se sa vetë skenat politika shqiptare këtu dhe në Shqipëri ...

30 April, 2017Lexo më shumë

Politika e bashkuar shqiptare

Kuvendet dhe Qeveritë janë rezultat i zgjedhjeve të lira. Kështu është edhe në Kosovë dhe Shqipëri. Por, për të ndryshuar mentalitetin mbizotërues politik, ‘zgjedhjet’  (në të gjitha format e mundshme), duhet të bëhen për çdo ditë të lume. ...

27 April, 2017Lexo më shumë

Në “uzdajë” të Gjykatës Speciale

Kuvendi i Kosovës ka kohë që ka votuar për themelimin e një Gjykate Ndërkombëtare në Kosovë, e njohur për të gjithë ne si Gjykata Speciale, por ky nuk është i vetmi problem që bartë me vete kjo Gjykatë. Shqetësuese është mënyra se si po përdoret Gjykata Speciale nga një pjesë e caktuar e spektrit politik në Kosovë....

26 April, 2017Lexo më shumë

Kërkesat e opozitës dhe kriza si mundësi për të vepruar në interes të vendit

Kriza politike në Shqipëri sa vjen e po thellohet dhe afrimi i zgjedhjeve lokale të parakohshme në Kavajë bashkë me kërcënimet e opozitës për bllokim paralajmërojnë një përshkallëzim të tensionit politik në vend. Nëpërmjet kërcënimit të bojkotit opozita ka krijuar një momentum politik, një fuqi negociuese të konsiderueshme përkundrejt mazhorancës....

26 April, 2017Lexo më shumë

Fillimi i vdekur, ende pa lindur

Kohët e fundit  kryetari i Kuvendit, njëherit edhe kryetar i PDK-së, Kadri Veseli ka nisur fushatën edhe pse jo zyrtarisht. Ai në të gjitha tubimet “ këshilluese ” po përdor sloganin “për një fillim të ri”....

25 April, 2017Lexo më shumë

Forcimi i marrëdhënieve Francë-Gjermani, mision i Macron

Suksesi i kandidatit të pavarur për president Emmanuel Macron në raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale franceze ka të ngjarë të ri-aktivizoj Evropën.Ndryshe nga kandidatët e tjerë, Macron nuk ka nevojë të njihet vetëm për ndryshimin radikal në Bashkimin Evropian; ai e mbështet Francën duke e çuar përmes bashkëpunimit Evropë e më gjerë....

24 April, 2017Lexo më shumë

Edhe sa moral i ka mbetur LDK-së?

Isa Mustafa shpalli haptazi partnerin e saj të koalicionit PDK-në të jetë hajne. Dhe në të njëjtën frymë kërkon të mos shkohet në zgjedhje të jashtëzakonshme. Pse?...

23 April, 2017Lexo më shumë

AAK është më e fortë se kurrë më parë!

Kosova tashmë është në prag të zgjedhjeve. I pëlqeu dikujt apo jo tash 3 vite pas zgjedhjeve të fundit parlamentare po del që Koalicioni aktual nga dy partitë e mëdha PDK e LDK bashkuar me Listën Serbe, edhepse numerikisht si asnjë më i fortë përnga fuqia e numrave, doli të jetë një eksperiment tepër i shtrenjtë për qytetarët e Kosovës....

22 April, 2017Lexo më shumë

22 Prilli – Dita ndërkombëtare e Planetit Tokë

Sot bota shënon ditën botërore e planetit Tokë. Themeluesi i kësaj dite ndërkombëtare është senatori amerikan Gaylord Nelson, i cili me qëllim që problemet e kësaj natyre të hynin në vëmendjen e politikanëve, në vitin 1962 propozoi që të bëhet kremtimi i ditës së planetit Tokë, propozim i cili më vonë mori edhe aprovimin e presidentit të SHBA-ve John F. Kennedy....

21 April, 2017Lexo më shumë

Temat normale të Kosovës

 Prioritetet publike dhe politike në Kosovë, në masë të madhe, janë refuzuese ndaj realitetit në Kosovë dhe ndaj interesave të këtij vendi dhe të qytetarëve të tij....

20 April, 2017Lexo më shumë

Dialogu në Bruksel të përfundoj me njohje të ndërsjellë ndërmjet Kosovës dhe Serbisë

Do të bëj përpjekje të jap opinionet e mia lidhur me disa çështje që kanë të bëjnë me dialogun, duke iu përmbajtur edhe titullit të kësaj tryeze se “4 vjet pas Marrëveshjes Kosovë-Serbi sa po ndihmon dialogu politik?”....

19 April, 2017Lexo më shumë

A është Edi Rama, një manipulant ordiner, apo një orakull fascinant?!

(Bashkimi kombëtar, do ndodhë: jo shkaku i Edi Ramës, por shkaku i disa shkaqeve dhe nevojave; historike, politike, ekonomike, etj.)...

19 April, 2017Lexo më shumë

Raportimi për situatat e ndjeshme dhe etika mediale

- Rasti i Astrit Deharit, Hamdi Sopës, Dino Hasanajt dhe disa raste të tjera të ndjeshme, kanë shtruar nevojën e ngritjes profesionale të të gjitha medieve tradicionale e online për të pasur ekipe, gazetarë, apo reporterë që merren enkas me raportimin për krimet dhe dhunën, sferë kjo aq e ndjeshme saqë lidhet drejtpërdrejtë me etikën dhe të drejtat e njeriut. Edhe rasti i Bajram Rexhepit dhe mënyra e plasimit të lajmeve, e shoqëruar edhe me foto, e dëmtojnë rëndë etikën mediale. Portalet dhe ata që përcjellin ngjarjet që dëmtojnë reputacionin e individit, shkelin parimet etike dhe mbi të gjitha godasin ndjenjat qytetare, duhet të kenë kujdes maksimal, sepse dëmi moral, profesional dhe ligjor pastaj është i pariparueshëm....

19 April, 2017Lexo më shumë

Dardan Molliqaj, politikan apo seleksionues i ëndrrave

Politika në Kosovë nuk e ka kohën për ta humbur për t’u marrë me Dardan Molliqajn, i cili si në librin e Kadaresë “Pallati i Ëndrrave” i jep përparësi ëndrrës ndaj realitetit...

14 April, 2017Lexo më shumë

Ecja njëkahëshe – One way direction!

E hidhur, por e vërtetë. Si shoqëri vazhdojmë të ngelim në shkallë të ulët të vetëdijesimit për të ndryshuar veten dhe të ardhmen e fëmijëve tanë, drejtë një jete më të mirë dhe më të dinjitetshme....

13 April, 2017Lexo më shumë

Tri temat e përhershme kosovare

Raporti i kohës, energjisë, fjalëve që përdoren në adresimin e tri temave të përditshme kosovare, me ato të zhvillimit ekonomik të Kosovës, të gjendjes sociale në vend dhe nivelit të papunësisë, është me siguri 20:1....

13 April, 2017Lexo më shumë

Xhokeri i fundit për jetën a vdekjen e Maqedonisë

S’ka rrugëdalje nga kriza që nuk çon në përplasje. Gruevski nuk dorëzohet e shkon në qeli vetë. Kjo do të ishte kundër natyrës së tij dhe kundër bilancit logjik: me shkatërrimin e shtetit nuk humb asgjë, ngaqë vetë e ka ndërtuar dhe e konsideron artificial. Topi është tek të tjerët. E këta janë të pafuqi dhe të hutuar. Çka ka mbetur si alternativë?...

12 April, 2017Lexo më shumë

Kosova vend i papunësisë dhe mungesës së burimeve njerëzore!

Kosova vend i papunësisë dhe i mungesës së burimeve njerëzore duket paradoksi më i madh i dëgjuar ndonjëherë në fushën e ekonomisë, por kjo është e verteta, -  sa kemi të papunë po aq kemi deficit në burime njerëzore....

11 April, 2017Lexo më shumë

Nëse Serbia e dëshiron paqen e plotë me Kosovën?!

Nuk mund të thuash se Serbia e vitit 2017 është më e mirë se ajo e vitit 1997, kanë ndërruar udhëheqësit, por politika është e njëjta, ata që dikur ishin argat dhe zbatues të propagandës e të organizimeve që ideoheshin nga Millosheviçi për të shkaktuar tmerr në Ballkan e në Kosovë, sot janë vetë krijuesit por edhe zbatuesit e atyre politikave totalisht në shërbim të dezintegrimit e për më keq edhe të ndezjes flakë të rajonit....

11 April, 2017Lexo më shumë

Uji po shterret, politikanët po na fundosin

Qeveritarët tanë kanë filluar një fushatë të hershme elektorale, duke shfrytëzuar paratë e qytetarëve. Asnjëherë këta nuk e ndalin luksin, shëtitjet, darkat e drekat e shtrenjta, jetën e tyre luksoze dhe dëshirat e tyre personale....

10 April, 2017Lexo më shumë

Ku do të integroheni z. Rama, në mbeturinat e ish-Jugosllavisë?

Një gjë është e sigurt, që Edi Rama s’ia ka haberin për unionin, zonën e lirë, apo quajeni si të doni, në mes vendeve të Ballkanit, që është propozuar nga Aleksander Vuçiq. Edhe ashtu Kosova është pjesë e një marrëveshje “CEFTA” që bizneset kosovare të zitë e ullirit e shohin derisa e eksportojnë një produkt, jo në Serbi, por nëpër Serbi. Edi, tregu i Kosovës është Bashkimi Evropian, jo integrimi në mbetjet ish-jugosllave....

9 April, 2017Lexo më shumë

Gjashtë momente të një paradoksi politik

Politikës kosovare vështirë që dikush mund t’i bie në fije. Zatën, ajo gjithnjë e më shumë shihet si një lëmsh që nuk mund të zgjidhet dot....

6 April, 2017Lexo më shumë

Me puç civil kundër mafisë

Bërthama e krizës në Maqedoni nuk është platforma shqiptare. Këtë e dinë të gjithë. Motivi dhe burimi i krizës është përpjekja e strukturave të Gruevskit për t’iuikur përndjekjes. Ia dalin vetëm duke qenë në pushtet. Pa luftë nuk shporren. Roli i shqiptarëve në këtë luftë është ai i vetëviktimizitpër ta shpëtuar një shtet që nuk donë t’i njohë ata!...

3 April, 2017Lexo më shumë

Problemet duan zgjidhje

Çdo problem, sidomos ato me karakter politik që janë të rëndësishme për ecurinë, konsolidimin dhe funksionimin e shtetit të Kosovës, nuk mund të anashkalohen, të zvarriten apo të injorohen. Trajtimi i tyre kërkon seriozitet institucional, maturi dhe përgjegjshmëri para gjithë shtetasve dhe bashkësisë shtetërore ndërkombëtare. Përndryshe shmangia e përballjes me problemet tona të njohura me fqinjët, me Malin e Zi dhe Serbinë, i shndërron këto çështje në konflikt. Dihet që rrugëzgjidhja e konfliktit nuk e ka të lehtë të pranojë si të tillë dialogun....

1 April, 2017Lexo më shumë

Hape derën, jam ai politikani…

"Kanë kaluar katër vjet që kur jemi parë për herë të fundit. Fatkeqësisht nuk më ka rënë puna këndej pari, në lagje, afër shtëpisë tënde e as nga qyteti. Kam pasur shumë punë për këto katër vjet. A të kujtohet iniciativa ime për shtrimin e asfaltit? Beso, kam provuar shumë herë, por nuk me dëgjonte kryetari. Por tash' të premtoj se mandatin e ri do të bëhet!"...

31 March, 2017Lexo më shumë

E Djathta e Kosovës e pa ndikim në të Djathtën evropiane

Dje, më 29 mars 2017, mediet njoftuan se, Kryetari i LDK-së ishte i pranishëm në Kongresin e Partive Popullore Evropiane (PPE) në Maltë. Nga ajo që dihet deri më sot, ndikimi i partive tona të djathta, që tek ne janë me shumicë, nuk po kanë sukses të ushtrojnë ndonjë ndikim mbështetës në PPE-në, sidomos në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës....

30 March, 2017Lexo më shumë

Marramendja e ngecjes

Para tri viteve, sikur dikush do të na thoshte që do t’i kalojmë në këtë mënyrë vitet e ardhshme, askush prej nesh nuk do t’i besonte. Por ne, ende nuk e dimë ku kemi mbërri. Si politikë. ...

30 March, 2017Lexo më shumë

Mjegulla rreth projektit neo-jugosllav për Unionin Doganor

  Një Unioni Doganor i mirëfilltë mund dhe do të arrihet vetëm përmes një integrimi të plotë të vendeve të Ballkanit Perëndimor në BE. Kryeministri serb dhe tash kandidat për postin e presidentit të Serbisë, Aleksandër Vucic, javë më parë hodhi idenë e krijimit të një Unioni Doganor të gjashtë shteteve të Ballkanit Perëndimor. Sipas […]...

29 March, 2017Lexo më shumë

Askush nuk e kuptoi Anton Çettën

Ishte një artikull për pajtimet e gjaqeve në Has shkaku që mu drejtua: "Nëse ky popull nuk meriton lirinë, atëherë kush"?, më pyeti sypërlotshëm daja im, mësues, Segjedin Kasami....

28 March, 2017Lexo më shumë

Norvegjia, vendi më i lumtur?! S’jam i sigurtë

Është gjithnjë e çuditshme të jetosh në një vend që listohet se është një nga më të mirët....

28 March, 2017Lexo më shumë

Gratë e dhunuara e kanë vështirë të mbijetojnë në një shoqëri primitive

Gratë e dhunuara janë kategoria më e shkelur, më e goditur institucionalisht dhe më e nëpërkëmbur nga vetë shoqëria kosovare. Një nënë, një grua, apo një motër shqiptare që ka përjetuar aktin më të rëndë të dhunimit, është heroinë e Kosovës. Ajo, pa fajin e saj, pa dëshirën e saj, i është ekspozuar më të keqes, i është ekspozuar krimit më të rëndë të mundshëm....

24 March, 2017Lexo më shumë

Dikur në Sarajevë u ndez Lufta e Parë Botërore, sot shkëndija mund të jetë në Shkup

Udhëheqësit e Bashkimit Evropian, janë zgjuar krejt papritur, përballë realiteteve të reja në Ballkan. Në një samit të kohëve të fundit, ata vunë theksin mbi nevojën për një rritje të angazhimit të BE-së, me qëllim ruajtjen e stabilitetit në rajon – dhe për të sprapsur influencën e Rusisë. ...

23 March, 2017Lexo më shumë

Hapi final i bërjes së Ushtrisë së Kosovës

Në debatin rreth transformimit të FSK-së, në tri javët e kaluara, janë kaluar katër hapa shumë të rëndësishëm. Ka mbetë edhe një hap që FSK të bëhet Ushtri....

23 March, 2017Lexo më shumë

Kur do të zhduket feja?

Ateizmi është në rritje në të gjithë botën. A do të thotë kjo se spiritualiteti shpejt do t’i përkasë së shkuarës?...

22 March, 2017Lexo më shumë

22 MARSI, ​DITA BOTËRORE E UJIT

Sot shënohet 22 marsi, Dita Botërore e Ujit, në të cilën, për fat të keq, shumë vende po përballen me mungesë të madhe të ujit dhe pamundësinë për t’i përmbushur nevojat kryesore të njeriut....

22 March, 2017Lexo më shumë
 

Fotolajm

Pandat gjigante mbushin 1 vjeç në Makao
?>
 

ke nje LAJM

Jeni në vend të ngjarjes, apo dëshironi ta ndani ndonjë storie me të tjerët?

Klikoni në butonin më poshtë

DËRGO
 

Lojëra

  • Play Urban Basketball
  • Play Berry Rush
  • Play Supercar Showdown
  • Play iStunt 2