Opinion – Page 19 – Lajmi.net

Aktuale

I dashur Sokol

Sot dhimbja në zemrat tona është më rëndë se guri, zija më e zezë se nata, më e zezë se ajo kthesa që të zuri pritë dhe vitin e dytë të rinisë së burrit të çoi tinëzisht miku ynë i dashur në banesën e përjetësisë. ...

21 November, 2013Lexo më shumë

Kush i prin shtetit?

Qytetari një herë në katër vjet udhëheq me shtetin: Për 12 orë, aq sa zgjasin votimet. Në katër vjetët tjerë, opozita, qytetari, mediat, OJQ-të, kushdoqoftë, kritikon e proteston, bën gjithçka, por nuk udhëheq me shtetin....

20 November, 2013Lexo më shumë

Shembulli që dha Kosova

Kemi dhënë shembullin më të mirë se Kosova është vend demokratik dhe se procesi zgjedhor është mbajtur në frymën dhe kulturën politike të lartë....

19 November, 2013Lexo më shumë

Të vërtetat përgjysmë të armëve kimike

Për nga natyra, shoqëria civile, veç përmasës protestative, ka dhe përmasën e raportimit dhe të ekspertizës. Kjo ekspertizë i mungoi tërësisht protestës. ...

19 November, 2013Lexo më shumë

Kush ia fut kot, Rama apo Ambasadori Amerikan?

Ka shume arsye të besohet se është Kryeministri që ia futi kot dhe pra, ka të drejtë Ambasadori Amerikan kur tha që SHBA do të zhgënjehej nga përgjigja JO....

18 November, 2013Lexo më shumë

Një teori e madhe e bashkuar ekonomike?

Çka, në të vërtetë, po i pengon ekonomistët dhe politik-bërësit për të zhvilluar, ose së paku për t’u munduar, që të arrijnë një teori të unifikuar të ekonomisë?...

17 November, 2013Lexo më shumë

Hyrje në demokraci

Nga e hëna në të premte zgjati protesta e parë kuptimplotë në historinë e Shqipërisë paskomuniste. ...

17 November, 2013Lexo më shumë

Rama dëgjoi zërin e popullit

Kryeministri Edi Rama u paraqit çka ai në të vërtetë edhe është: intelektual i rendit të parë, demokrat i rendit të parë, politikan largpamës, përfaqësues i denjë politik, shtetëror e intelektual i Shqipërisë sot....

16 November, 2013Lexo më shumë

Përse duhet të gëzojmë?

Kjo betejë vendosi disa standarde lirie dhe fuqie të shoqërisë civile shqiptare, të cilët nëse nuk ruhen në të ardhmen, do të provojnë se nuk kanë qenë të mbështetura në rrënjët e tyre, por në politikë....

16 November, 2013Lexo më shumë

E vërteta e armëve kimike në Shqipëri

Me besnikërinë e plotë ndaj Shqipërisë dhe respektin më të madh ndaj miqve e partnerëve tanë të pazëvendësueshëm, ata e kanë marrë vendimin tim e mësojeni tani edhe ju: Shqipëria e ka të pamundur të përfshihet në këtë operacion....

15 November, 2013Lexo më shumë

Çmimi “Nobel” për Shqipërinë

Çmimin do ta marrim për zbulimin e kurës për shërimin e idiotizmit. Mjafton që çdo idiot të ulet, qoftë edhe një ditë, në karrigen e Kryeministrit. ...

15 November, 2013Lexo më shumë

Ditari i Zgjedhjeve në Veri

Ambasadori Fletcher M.Burton, Shef i Misionit të OSBE’së në Bosnjë dhe Hercegovinë, ka mbajtur ditar gjatë zgjedhjeve lokale në Mitrovicën e Veriut, më 3 nëntor. Ai rrëfen për sulmet në Veri dhe përshtypjet e tij për Prishtinën....

14 November, 2013Lexo më shumë

Ky është një akt përdhunimi

Personalisht kështu e përjetoj dhe e shoh jo vetëm unë, por shumica dërrmuese e shqiptarëve. Na kanë gjetur të varfër, na kanë gjetur pa brekë dhe duan edhe të na përdhunojnë....

13 November, 2013Lexo më shumë

Dështimi i ‘Kosova e Re’

Fatkeqësisht, rryma nuk bëhet dot me fjalë të kota. Sepse kështu me siguri që do të ishim të parët në këtë pjesë të Evropës. Dhe më gjerë....

13 November, 2013Lexo më shumë

Demokracia e Kosovës i reziston ekstremizmit

Si Ministër i Jashtëm i Kosovës, unë nuk jam i kënaqur me rolin që ka luajtur Beogradi në procesin zgjedhor....

12 November, 2013Lexo më shumë

Pushtetin apo Shqipërinë?

Si mundte të kalohet nga mospranimi i mbetjeve dhe plehrave në pranimin e armëve kimike, enkas të gatitura për shkatërrim në masë?...

11 November, 2013Lexo më shumë

Ruhuni nga librat!

“Ruhuni nga librat!” sidomos nga ata libra që t’i tregojnë moderatorët e televizorëve, sikur të ishin kanoçe me “Red Bull”....

10 November, 2013Lexo më shumë

Për uniformat fetare

Ata që reduktojnë lirinë fetare në një pikë të vetme – uniformën fetare në shkolla fillore dhe të mesme, realisht nuk janë shumicë në këtë vend dhe duhet të mësojnë se Shteti dhe Kushtetuta janë mbi libra fetarë....

9 November, 2013Lexo më shumë

Kundër homofobisë

LGBT nuk e kanë vetëm me martesën. E kanë me pranimin dhe jo përjashtimin. Me integrimin dhe jo margjinalizimin. Me të qenit dinjitozë deri në fund dhe jo për kapriçio dasmash....

6 November, 2013Lexo më shumë

Kadeli dhe kastraveci

Mazhorancat, më fal, kastravecët, rriten më të shëndosha, më të fuqishme me pesticide. Ja, nga 84 deputetë u bënë 85 tani. ...

6 November, 2013Lexo më shumë

Cili shekull aziatik?

Ka zhvillime në Azi që reflektojnë dhe përforcojnë nacionalizmin në rritje në gjithë rajonin. Është e nevojshme diplomacia më intensive dypalëshe në mes të qeverive aziatike për t'i zgjidhur mosmarrëveshjet e kahmotshme....

2 November, 2013Lexo më shumë

Opozita nuk sfidon bastionin e Shtimes

Grupi i analistëve dhe gazetarëve të mbledhur nga Instituti D4D ka ardhur në përfundim që Naim Ismaili i PDK-së është kandidati më adekuat për të udhëhequr me Komunën e Shtimes....

1 November, 2013Lexo më shumë

Punës njeriun apo njeriut punën

Shkurt, gjykoj se, me gjithë disa deklarata të mediatizuara të Kryeministrit Rama që i paralajmëron deputetët të mos kërkojnë vende pune për kushërinjtë, ka shumë të dhëna që tregojnë se po veprohet sipas logjikës klientelare....

31 October, 2013Lexo më shumë

Dilemë për Mitrovicën

Grupi i analistëve dhe gazetarëve të mbledhur nga Instituti D4D ka ardhur në përfundim që Agim Bahtiri i AKR-së dhe kandidati i pavarur Nexhmedin Spahiu, janë më adekuatët për të shkuar në balotazh për Mitrovicën....

31 October, 2013Lexo më shumë

Investoni në Kosovë

Unë ju ftoj për të investuar në Kosovë. Ne vijmë nga vende të cilat ndajnë tradita të ngjashme dhe i japim punës së njëjtën vlerë. Le të gjejmë mënyrat e bashkëpunimit që do të kontribuojnë për mirëqenien e vendeve tona. ...

30 October, 2013Lexo më shumë

Topalli për Ferizajn

Grupi i analistëve dhe gazetarëve të mbledhur nga Instituti D4D ka ardhur në përfundim që Faton Topalli, kandidat i Lëvizjes Vetëvendosje, është përzgjedhja më adekuate për të drejtuar Komunën e Ferizajt....

30 October, 2013Lexo më shumë

Shpresa dhe dyshime

Ekonomia jonë është një ekonomi kriminale në pjesën më të rëndësishme të saj dhe politika jonë është shprehje e interesave të kësaj ekonomie. ...

30 October, 2013Lexo më shumë

Garë e ngushtë për Istogun

Grupi i analistëve dhe gazetarëve të mbledhur nga Instituti D4D ka ardhur në përfundim që Rugova i LDK'së dhe Kadaj-Bujupi e AAK'se duhet të shkojnë në balotazh në Komunën e Istogut....

29 October, 2013Lexo më shumë

Shpend Ahmeti për Prishtinën

Grupi i analistëve dhe gazetarëve të mbledhur nga Instituti D4D ka ardhur në përfundim që Shpend Ahmeti, kandidat i Lëvizjes Vetëvendosje, është përzgjedhja më adekuate për të drejtuar Prishtinën....

28 October, 2013Lexo më shumë

Kosova nuk ka qenë kurrë Turqi

Historikisht Kosova nuk ka qenë Turqi edhe gjatë shekujve të sundimit të Perandorisë Otomane, për faktin e thjeshtë se atëherë Turqia vetë nuk ishte Turqi. ...

27 October, 2013Lexo më shumë

Freski për Gjakovën

Grupi i analistëve dhe gazetarëve të mbledhur nga Instituti D4D ka ardhur në përfundim që Mimoza Kusari-Lila, kandidatja e Aleancës Kosova e Re (AKR), është përzgjedhja më adekuate për të drejtuar këtë komunë....

27 October, 2013Lexo më shumë

Kush duhet ta udhëheqë Klinën?

Kandidati i AAK-së për Kryetar të Komunës së Klinës, Enver Berisha, është vlerësuar më lartë se kundërkandidatët e tij. ...

26 October, 2013Lexo më shumë

Mundësi të reja për zgjerim të BE’së

Marrëveshja historike në mes të Serbisë dhe Kosovës ka rëndësi qenësore, për faktin se ajo kontribuon në stabilitetin e përgjithshëm të rajonit dhe siguron se si Serbia ashtu edhe Kosova mund të vazhdojnë drejt shtigjeve të tyre evropiane....

25 October, 2013Lexo më shumë

Ramë Vataj për Suharekën

Kandidati i Partisë Demokratike të Kosovës për Kryetar të Suharekës, Ramë Vataj, është personi më bindës për ta udhëhequr Komunën e Suharekës gjatë mandatit të ardhshëm....

24 October, 2013Lexo më shumë

Influenca në rritje e Turqisë në Ballkan

Prej vitesh po rritet influenca e Turqisë në Ballkanin Perëndimor. Erdogani flet fare hapur për riaktivizimin e influencës së vjetër osmane. ...

24 October, 2013Lexo më shumë

Gazmend Muhaxheri për Pejën

Kandidati i Lidhjes Demokratike të Kosovës për Kryetar të Pejës, Gazmend Muhaxheri, është personi më bindës për ta udhëhequr Komunën e Pejës gjatë mandatit të ardhshëm....

24 October, 2013Lexo më shumë

Cili është kandidati më i mirë?

Kultura politike në Kosovë duhet të avancojë dhe komentimi i kandidatëve duhet të jetë më i relaksuar. Qytetarët kanë nevojë të dëgjojnë një opinion më të lirshëm të analistëve dhe gazetarëve sa i përket epërsive dhe dobësive të kandidatëve. ...

22 October, 2013Lexo më shumë

Çka është një diktator?

Ne njohim botën në të cilën ka edhe demokratë të këqinj ka edhe diktatorë të mirë. Liderët botërorë në shumë raste nuk duhet të klasifikohen veç bardhë e zi, por në hije shumë të papërcaktuara....

18 October, 2013Lexo më shumë

Përfshirja e femrave kosovare në ekonomi

Në Kosovë, femrat përbejnë rreth 50 % të popullatës së përgjithshme. Mungesa e integrimit të tyre në tregun e punës rezulton jo vetëm në joefikasitet ekonomik por edhe ndikon negativisht në zhvllimin e shoqërisë dhe politikës....

17 October, 2013Lexo më shumë

Buzëqeshja e madhe për Bosnjën

Ky moment i triumfit në sport do të jetë shumë i rëndësishëm për boshnjakët dhe do t’i bëjë njerëzit të kujtojnë se çka mund të bëjnë së bashku në vend se të ndahen....

17 October, 2013Lexo më shumë

Arsyeja dhe fundi i varfërisë

Rritja e përgjithshme ekonomike është me rëndësi, por të varfërit duhet të mos presin që t’ju vijnë përfitimet nga lart; me politikat e duhura kundër varfërisë, qeveritë mund të inkurajojnë rritje nga baza gjithashtu....

14 October, 2013Lexo më shumë

Historia e fotografisë, 20 vjet pas

Vajza që vrapon. Ky është titulli i fotos së famshme e shkrepur më 30 shtator 1993. Një ditë e zakonshme në Sarajevë, 17 muaj nën rrethim, në mes të bombardimeve dhe snajperëve. ...

12 October, 2013Lexo më shumë

Socialistët dhe demokratët në opozitë

Pa dyshim, jemi në një epokë të re, të pazakontë jo vetëm për Shqipërinë, por edhe të paprovuar gjëkund më parë. ...

11 October, 2013Lexo më shumë
 

Fotolajm

“Kulturë boksi” përpara Ministrisë së Kulturës në Prishtinë /FOTO
Foto, aparati për matjen e fuqisë së goditjes përpara Ministrisë së Kulturës në Prishtinë /lajmi.net ?>
 

ke nje LAJM

Jeni në vend të ngjarjes, apo dëshironi ta ndani ndonjë storie me të tjerët?

Klikoni në butonin më poshtë

DËRGO
 

Lojëra

  • Play Bike Rivals
  • Play Turbo Racing 3
  • Play 8 Ball Pool
  • Play Urban Basketball