Opinion – Page 15 – Lajmi.net

Aktuale

‘Qepe gojën’, apo toni i ri i komunikimit në Evropë

Nëse raportet midis Parisit dhe Berlinit janë aq të këqija sa toni i komunikimit, atëherë Bashkimi Evropian ka një problem!...

9 December, 2014Lexo më shumë

Drejtimi: Dështimi i ri

Kredibiliteti i Kosovës, i shtetit të Kosovës, si ai para Botës, ashtu edhe ky tjetri, para vetë qytetarëve të vendit, ka pësuar një rënie të madhe....

4 December, 2014Lexo më shumë

Ikja nga Kosova: Versioni 2014

Po të bëhej realitet një e dhjeta e premtimeve që janë bërë që prej se Kosova është bërë shtet, sot nuk do t’i kishim dhjetë veta që do të mendonin të iknin nga Kosova....

27 November, 2014Lexo më shumë

Analizë tronditëse, fjalë prekëse

Deputetët e Parlamentit Europian morën kritika të ashpra nga Papa Françesku për gjendjen, ku ndodhet Europa. Por fjalimi i tij ishte një apel, që zgjoi shpresë....

26 November, 2014Lexo më shumë

Devalvimi i shtetit të Kosovës

Viti 2015 do të jetë viti më i vështirë për Kosovën dhe për kosovarët që prej shpalljes së pavarësisë....

21 November, 2014Lexo më shumë

Nuk meritoni mandat të plotë!

Edhe sikur të gjitha subjektet e skenës (“teatrore”) politike të Kosovës të bëheshin bashkë mbrëmë përkrye nate, nuk e meritojnë mandatin katërvjeçar të qeverisjes. Liderët, që të gjithë, janë diskredituar aq shumë sa që populli nuk ka më nevojë për “shfaqjen” e tyre....

20 November, 2014Lexo më shumë

Pse EULEX-i meriton ende besimin tuaj?

Unë besoj që populli i Kosovës meriton t’i dijë veprimet të cilat i ka ndërmarrë EULEX-i tashmë në lidhje me pohimet e fundit kundër disa prej pjesëtarëve të tij. Nuk i kemi injoruar pohimet. Pohimet e publikuara në media janë shqyrtuar dhe janë duke u shqyrtuar plotësisht....

19 November, 2014Lexo më shumë

Perëndimi nuk duhet të lejojë t’i imponohet një Luftë e Ftohtë

Samiti G-20 në Brisbane nuk solli asnjë zgjidhje për konfliktin në Ukrainë. Perëndimi ka nevojë për një strategji të re. ...

18 November, 2014Lexo më shumë

Për politikën, ndjenjat dhe iluzionet

Mund të kemi ne ndjenja me bollëk, por politika mbi të gjitha trajton gjendjen e stomakut, statusin e kuletës, sigurinë e secilit shtetas, shëndetin e çdo qytetari dhe disa gjëra tjera të ngjashme....

13 November, 2014Lexo më shumë

Shqiptarët, serbët dhe takimi i Beogradit!

Nuk ka bërë asnjë heroizëm, por s’ka bërë asgjë për të cilën të mund ta kritikosh! Tha thjeshtë një të vërtetë, por kur të vërtetat thuhen në një ambient të dominuar nga paranoja dhe mllefi, padyshim që perceptohen si një gjëmë! Dhe realiteti, e vërteta, e bën politikën serbe të ndihet kokëulur, pikërisht në Beograd!...

12 November, 2014Lexo më shumë

Përplasje mes dy botësh ballkanike!

Atë që bëri Rama në Beograd do e bënte çdo shqiptar i madh, dhe atë që bëri Vuçiç e bën çdo serb i vogël. ...

11 November, 2014Lexo më shumë

Çka është sot Kosova?

Do të bëheshim fuqi bërthamore sikur bomba atomike të prodhohej me fjalë të kota. Apo, jemi të parët në Botë me mesataren e fjalëve të kota për kokë banori....

7 November, 2014Lexo më shumë

Ambasadore, faleminderit!

Derisa të kënaqemi me “bukë e long”, derisa nuk kërkojmë përgjegjësi ndaj liderëve të zhytur në korrupsion e krim të organizuar, derisa e fëlliqim edhe tokën në të cilën me shekuj është derdhur gjak dhe derisa të presim se “Zoti e bon mir”,  duhet të përpijmë edhe “fyerjet” e ambasadores Tracey Ann Jacobson. Ambasadore, faleminderit! Sepse, vërtetë është koha e fundit, të këndellemi si shoqëri ose të mbytemi në m...!...

6 November, 2014Lexo më shumë

Shteti sipas shqiptarëve

Historia jonë ka shumë anë të errëta që ne nuk i kemi ndriçuar ende sa dhe si duhet. ...

3 November, 2014Lexo më shumë

Elefanti kosovar

Elefanti i njohur politik dhe diplomatik, në aktualitetin tonë, ka trajtën e bllokimit të shtetit të Kosovës, nëse së shpejti nuk bëhen Kuvendi dhe Qeveria....

29 October, 2014Lexo më shumë

Shqiptarët2014.com

Si shqiptarë, askush, pos vetja, nuk mund më të na pengojë në bërjen faktor të dorës së parë në këto anë të Evropës....

22 October, 2014Lexo më shumë

Droni dhe një shaka patriotike në Beograd

Nëse kthehemi pak prapa në kohë, edhe përpara bombardimit të NATO-s në Kosovë, mediat kryesore të Europës flisnin më shumë për irredentizmin shqiptar, për nacionalizmin shqiptar dhe deri edhe për aktet terroriste shqiptare, por jo për dhunën e egër të Millosheviçit....

20 October, 2014Lexo më shumë

Rënia e shtetit në pafuqi

Nuk ka fare alternativë për krijimin e shpejtë, që matet me pak javë, të Kuvendit dhe Qeverisë së re të Kosovës....

17 October, 2014Lexo më shumë

Turpin në Beograd e mbulon disi Brukseli! Turp!

Nazizmi u shtyp sepse bota e civilizuar foli njëzëri kundër Gjermanisë, edhe pse jo të gjithë gjermanët ishin nazistë. Edhe Serbia do të ndahet nga racizmi dhe urrejtja, sepse jo të gjithë serbët janë të tillë! Kjo do të ndodhë atëherë kur bota e civilizuar do të flet njëzëri edhe me Serbinë. Na ndihmoni, sepse ne shqiptarët jemi të parët që e duam Serbinë ndryshe! Fqinje! Madje mike!...

16 October, 2014Lexo më shumë

Politika kosovare, pa adresë

Në situatën çfarë jemi ne sot, objektivisht, jemi bërë politikë pa adresë institucionale. Sot, Kosova është pa Zot të Shtëpisë....

10 October, 2014Lexo më shumë

Histori me komandë!

S’mund të ketë versione alternative për historinë e nxënësve, sepse jemi në momente kritike çoroditjeje kombëtare....

7 October, 2014Lexo më shumë

Dhe çka tash?

Zgjidhja e krizës së tanishme politike në Kosovë, po vazhdon të kërkohet në zarfe, në yllësi të horoskopit, në filxhanë të kafesë dhe në deklarata të përditshme politike....

3 October, 2014Lexo më shumë

Dëgjojeni Presidenten!

Sot, ani se thoni që nuk keni nevojë, secili prej jush do ta dëshironte një zarf të atillë prej tij, por “ai” u dërgoi vetëm “përshëndetje”, përmes saj. E në mungesë të “zarfit” nga “Vëllai i Madh”, në fund të këtij teksti, unë kam shkruar një “recommande” për secilin nga ju, për të mirën tuaj, tonën dhe të Kosovës....

1 October, 2014Lexo më shumë

Nuk keni parë ende asgjë!

Një aksion i fortë kundër ndërtimeve pa leje është ndërmarrë në Shqipëri. Më në fund hapësirat publike po pastrohen nga materia ndërtuese e vulgare që për vite me radhë kishte zaptuar dhe shëmtuar qytetet dhe territorin e Republikës....

29 September, 2014Lexo më shumë

Ligji i domosdoshmërisë

Kemi arritur në stadin që askujt nuk ia merr mendja të parashikojë se çfarë do të bëhet në vend me procesin e krijimit të institucioneve qendrore....

25 September, 2014Lexo më shumë

Aksioni!

Lajmi për ardhjen e Papës në Shqipëri ishte një befasi e vërtetë. Nuk kishte asnjë rrugë tjetër për të dalë faqebardhë në këtë ngjarje historike tonën. Punë vërtet kolosale dhe e paqme, mirëpo çdo kush mund të pyeste: A do të ishte më mirë sikur kryet e Tiranës ta lajmë në radhë të parë për vete? Metoda e aksionit, kjo e kohëve moderne në të cilat po jetojmë, ka plot të mira, sidomos propagandistike. ...

24 September, 2014Lexo më shumë

“Detaje të padukshme” nga vizita e Papë Françeskut në Tiranë

Shqipëria doli nga kjo histori (vizita e Papë Françeskut) me një imazh të përmirësuar në arenën ndërkombëtare. Për herë të parë më kanë zënë sytë (apo e kam gabim?) një pritje shtetërore. Por media shqiptare, si gjithnjë në rrethana të tilla historike, ishte në pikën më të ulët të misionit të vet....

23 September, 2014Lexo më shumë

Riorganizimi i politikës kosovare

Politika kosovare ka mbërritur në një pikë të thyerjes, ashtu siç ndodhi një herë për shkak të vdekjes së Presidentit Rugova, dhe pastaj, si pasojë e bërjes së shtetit të Kosovës....

18 September, 2014Lexo më shumë

Sot është dita juaj, ose më demantoni!

Lindje-Perëndim apo Perëndim-Lindje, sot është dita kur liderët tanë “të çmuar” do të më bindin se duhet t’i heq thonjëzat....

18 September, 2014Lexo më shumë

Katër realitetet e rrezikshme kosovare

Shtator më problematik në politikën dhe shoqërinë kosovare nuk mbajmë në mend në Kosovë që prej çlirimit, në vitin 1999 e këndej....

12 September, 2014Lexo më shumë

15 minuta të një Deklarate dhe 15 minuta të Realitetit

Kosova karakterizohet, në përgjithësi, me ngecjen e madhe në ndërmarrjen e bërjes së saj shtet të mirëfilltë evropian dhe perëndimor....

3 September, 2014Lexo më shumë

Viti i humbur i Kosovës

Pasojat e këtij vendnumërimi politik dhe ekonomik të Kosovës gjatë këtij viti, do të vërehen për vite të tëra....

29 August, 2014Lexo më shumë

Si jetohet dhe si vdiset në Kosovë

Për gjendjen në një shtet, në një shoqëri, shpeshherë më mirë kuptohet përmes të vdekurve se sa nëpërmjet të gjallëve....

21 August, 2014Lexo më shumë

Gjashtë sisteme paralele kundër Një shteti

Kosova si shtet sot përballet me gjashtë sisteme të organizimit paralel në politikë, në ekonomi, në drejtësi, në shoqëri. Të gjitha këto kërcënojnë qenien e këtij shteti....

15 August, 2014Lexo më shumë

Paraliza e Shtetit

Kosova po rrëshqet drejt një gjendjeje e cila do t’i përngjajë paralizës. Ndoshta ndonjë pjesë e ‘trupit’ shtetëror, ende do të lëvizë, por ‘organizmi’ si i tillë nuk do të funksionojë....

6 August, 2014Lexo më shumë

#IsupportKosova

Mos merrni n’thua, ju 'subjektet' politike!...

26 July, 2014Lexo më shumë

Stres-testet e Kosovës

Fati nuk të përcjellë gjithnjë. Herët a vonë, ndodhë e keqja. Është e domosdoshme që si politikë, si shoqëri, të organizohemi dhe të funksionojmë krejtësisht ndryshe....

25 July, 2014Lexo më shumë

Albert Einsten-i dhe problemet e Kosovës

Nëse duam që zgjedhjet e ardhshme të mos prodhojnë kriza politike, duhet ndryshuar Sistemin zgjedhor. Po ashtu, është e domosdoshme që Kushtetuta e Kosovës të amandamentohet me qëllim të saktësimit të përmbajtjes së saj....

18 July, 2014Lexo më shumë

Dëmi.Com

Do të duhej të mbledhim mend, si politikë, si shoqëri shqiptare, kudo që jemi, para se të bëhet tepër vonë. E në atë udhë jemi duke ecur. Për tu bërë tepër vonë....

9 July, 2014Lexo më shumë

Çka po ndodh në Shkup?

Ishte fat i madh, historik, që shqiptarët nëpër shekuj nuk kërkuan t'i realizojnë të drejtat e tyre, si popull e si komb, duke u identifikuar me besim-e fetar-e, as atëherë kur ishin të gjithë të krishterë, as kur shumica "pranuan" besimin tjetër....

6 July, 2014Lexo më shumë

Shoqëria në Testin e Maturës

Nuk bën që një shoqëri e tërë të jetë detyrë e Policisë dhe e Gjyqësisë. Por, asaj rruge jemi nisur, mbi të gjitha, për shkak të dështimit të politikës kosovare....

2 July, 2014Lexo më shumë

Çka e pret Kosovën? Mësimi i Shqipërisë!

Rruga e Shqipërisë për në BE, për në Perëndim pra, kësaj here i ra kah Jugu. Udha për tu bërë pjesë e Qytetërimit Evropian, ra kah një fshat, çfarë është Lazarati....

25 June, 2014Lexo më shumë

Zotimet në fjalë dhe kontratat e punës

Nuk ka këtu dy opsione, dy mundësi, dy rrugë. Kosova patjetër duhet të mbërrijë në stacionin politik qendror kontinental të Brukselit....

19 June, 2014Lexo më shumë
 

Fotolajm

‘’Në makinë, ka njerëz që nuk do të takohen kurrë më!’’
?>
 

ke nje LAJM

Jeni në vend të ngjarjes, apo dëshironi ta ndani ndonjë storie me të tjerët?

Klikoni në butonin më poshtë

DËRGO
 

Lojëra

  • Play Bike Rivals
  • Play Stealth Sniper
  • Play Rock Wheels
  • Play Berry Rush