Ekonomi – Page 3 – Lajmi.net

Aktuale

Qosja: Agolli nuk u pendua që i sherbeu komunizmit siç bënë disa shkrimtarë tjerë

Akademik Rexhep Qosja ka shkruar për vdekjen e shkrimtarit, Dritëro Agolli, për të cilin ka thënë se ishte një krijues i madh i letërsisë shqipe....

4 February, 2017Lexo më shumë

Bajrami: Ligji për Investime Strategjike na bën konkurrues me rajonin

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, ka deklaruar se Ligji për Investime Strategjike pritet të ndihmojë në sjelljen e investitorëve seriozë, duke i mundësuar Qeverisë të negociojë drejtpërdrejt me ta, pa u penguar nga procedurat e stërgjata të prokurimit....

4 February, 2017Lexo më shumë

Agron Mustafa: PTK s’është ajo që ka qenë dikur

Kryeshefi Ekzekutiv i PTK-së, Agron Mustafa ka arsyetuar mungesën e devidencave me pozitën aktuale të Telekomit të Kosovës. ...

3 February, 2017Lexo më shumë

Grantet dhe subvencionet e MBPZHR-së po e stimulojnë sektorin e vreshtarisë dhe verëtarisë

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi ka pritur sot në një takim përfaqësuesit e Shoqatës së Prodhuesve të Verës “Enologjia”, të cilët i ka njoftuar për programet mbështetëse të ministrisë për këtë vit, si dhe për zhvillimin e sektorit të vreshtarisë dhe verëtarisë në vitet e fundit....

3 February, 2017Lexo më shumë

Me kodin e ri, vijnë edhe ofertat e reja nga Vala

Telekomi i Kosovës lanson dy produkte të reja për të gjithë konsumatorët Pre Paid menjëherë pas thirrjes së parë me kod të ri shtetëror 383....

3 February, 2017Lexo më shumë

KEDS: Bije prodhimi vendor, KESCO angazhohet ta kompensojë mungesën nga importi

KEDS/KESCO njofton konsumatorët se po ballafaqohet me një rënie të furnizimit nga prodhuesi vendor, gjë që e ka rënduar situatën energjetike në vend. ...

3 February, 2017Lexo më shumë

Edhe Obiliqi synon të lidhë ngrohjen me avullin e KEK-ut

Kryetari i komunës, Xhafer Gashi, takoi sot Kordinatoren e Sektorit të Energjisë dhe Zëvendësdrejtoreshën e KFW-së, Ganimete Huruglica....

3 February, 2017Lexo më shumë

Brezovica kthehet në “lojë”

Gjykata Kushtetuese i ka hapur rrugë Qeverisë së Kosovës që të nis negociatat për qendrën turistike Brezovica, me investitorë potencial. Kushdo që ia mbushë mendjen ekzekutivit se mund të menaxhoj më mirë me kompleksin e turizmit dimërorë, mund të marrë në pronësi Brezovicën pa iu nënshtruar procedurave tenderuese fare....

3 February, 2017Lexo më shumë

Diskutohet  Udhëzimi Administrativ për themelimin e One-Stop-Shop për BRE

Është mbajtur punëtoria e Grupit Punues për themelimin e One-Stop-Shop si dhe  harmonizimin e legjislacionit për Burimet e Ripërtëritshme të Energjisë (BRE) në Kosovë, organizuar nga Projekti Repower Kosova  USAID, të cilën e kryesoi zëvendësministrja e Zhvillimit Ekonomik Besa Zogaj Gashi, ndërsa morën pjesë përfaqësues ndërinstitucional, akterë në këtë fushë....

3 February, 2017Lexo më shumë

Ligji për investimet strategjike kthen investitorët

Pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës, që hodhi poshtë ankesën e një grupi të deputetëve serbë të Kuvendit të Kosovës, të cilët e kundërshtuan Ligjin për investime strategjike, i njëjti pritet të hyjë në fuqi brenda 15 ditësh, kanë bërë të ditur përfaqësues të Qeverisë së Kosovës....

3 February, 2017Lexo më shumë

Prodhuesit kosovarë kalojnë shumë barriera deri te tregjet botërore

Me gjithë vështirësitë me të cilat prodhuesit po ballafaqohen në zhvillimin e veprimtarisë së tyre në Kosovë, disa prej kompanive, megjithatë kanë arritur të jenë në pranishëm në tregjet e njohura botërore....

1 February, 2017Lexo më shumë

Shkelje të shumta në AKP për tenderin për sigurim fizik të objekteve

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) i ka angazhuar qindra punëtorë me kontratë mbi vepër dhe pa konkurs publik. Këta punëtorë, që AKP-ja i quan ofrues të shërbimeve, do të punojnë në sigurimin fizik të objekteve të ndërmarrjeve shoqërore. E ofrimi i shërbimeve të sigurimit nga AKP-ja përbën shkelje të ligjit shërbimet Private të Sigurisë....

1 February, 2017Lexo më shumë

Rrafshojmë male

Mijëra hektarë pyje janë prerë në mënyrë ilegale. Prerja e tyre është bërë më së shumti nga kompanitë që kanë fituar kontrata për t’i pastruar ato. Pyjet në rajonin e Dukagjinit janë ndër më të shkatërruarat në Kosovë. E gjithë kjo ka ndodhur edhe pse pyjet menaxhoheshin nga tri institucione shtetërore të cilat nuk janë koordinuar kurrë si duhet...

1 February, 2017Lexo më shumë

Qeveria e Hungarisë, ndan bursa për studentet e bujqësisë në Kosovë

Për avancimin e njohurive në sektorin e bujqësisë dhe agrobiznesit, studentet kosovarë të këtij sektori do të përkrahen për studime të mëtejme jashtë vendit....

1 February, 2017Lexo më shumë

Serbia bllokuese e linjës energjetike Kosovë-Shqipëri

Deri në fund të muajit shkurt të këtij viti, autoritetet në Prishtinë presin që Serbia të zhbllokojë linjën e interkoneksionit mes Kosovës dhe Shqipërisë....

31 January, 2017Lexo më shumë

KEK-u thotë se ka përmbyll me sukses muajin e parë të vitit me 96.83%

Pavarësisht stabilimenteve të stërvjetruara dhe kushteve ekstreme klimatike, KEK-u, ka bërë të pamundurën që edhe në këto ditë të vështira ti mbaj në operim termocentralet, madje duke realizuar prodhimin mujor konform planit të parashikuar me një mesatare prej 96.83%. megjithëse kemi pas raste kur na është kërkuar edhe të ulim prodhimin....

31 January, 2017Lexo më shumë

“Nutella” u hoq nga tregu për shkak të vajit të pallmës, i cili gjendet me bollëk në Kosovë

Pothuajse të gjitha vendet evropiane e kanë hequr nga tregu kremin nga çokollata “Nutella”....

31 January, 2017Lexo më shumë

Ish-drejtori-kallëzim penal ndaj Gazmend Muhaxherit

Hysni Selmanaj, ish-drejtori i Auditorit të Brendshëm në Pejë thotë se ka ngritur kallëzim penal ndaj Gazmend Muhaxherit....

31 January, 2017Lexo më shumë

Shteti sekuestroi mbi 1 milion euro pasuri nga krimi

Kryeshefi i Agjencisë për Administrimin e Pasurisë së Sekuestruar, Rrahim Rama, ka deklaruar se Kosova nuk qëndron keq në fushën e konfisikimit të pasurisë, ku vitin 2016 e kanë përmbyllur me 1 milion euro të vendimeve të prera. Ndërsa, vetëm në periudhën dhejtor-janar 2016, janë ekzekutuar 73 vendime për sekuestrim....

30 January, 2017Lexo më shumë

Lutfi Zharku s’i përkrah bizneset e Ferizajt, nuk ua mundëson kyçjen në autostradë

Qyteti i Ferizajt llogaritet të jetë I dyti në vend për nga taksapaguesit, ndërkaq i treti përkah numri i popullsisë....

30 January, 2017Lexo më shumë

Kryeministri Mustafa në Forumin e Bashkëpunimit Ekonomik Kosovë – Itali

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, udhëheqë delegacionin qeveritar të Kosovës në Forumin e Bashkëpunimit Ekonomik ndërmjet Kosovës dhe Italisë, që do të zhvillohet nesër në Romë....

30 January, 2017Lexo më shumë

Kosova me mbi gjysmë miliardi euro të pranuara nga diaspora

Mbi gjysmë miliard euro llogaritet shuma e të hyrave nga mjetet e diasporës në Kosovë vetëm për nëntë muajt e vitit të kaluar....

30 January, 2017Lexo më shumë

Kryeparlamentari Veseli hap në Itali “Forumin Ekonomik për Kosovën”

Kryeparlamentari Kadri Veseli ka udhëtuar për në Itali, ku të martën do të hapë “Forumin Ekonomik për Kosovën”, i cili do të mbahet në Romë....

30 January, 2017Lexo më shumë

Komuna e Mitrovicës merr 12 milionë euro kredi nga Austria

Me 12 milionë euro kredi, sipas të parit të Mitrovicës, Agim Bahtiri, do të realizohet projekti i “Ndërtimit të kanalizimeve fekale, atmosferike dhe industriale në disa rrugë të Mitrovicës”, ndërkohë opozita (PDK) vlerëson se komuna nuk mund të marrë kredi, përveç nëse në dy vitet e fundit ka marrë opinion të parezervë (pakualifikuar) nga Zyra e Auditorit të Përgjithshëm, si pjesë e auditimeve vjetore ligjore të obliguara...

30 January, 2017Lexo më shumë

Bizneset gjermane-kosovare vlerësojnë reformat e Pakos Fiskale 2.0

Ministria e Financave në vazhdën e diskutimeve me komunitetin e biznesit për pakon fiskale 2.0 ka organizuar sot takim diskutimi me përfaqësuesit e Odës Ekonomike Gjermane-Kosovare në Kosovë (OEGJK), ku diskutuan për masat e reja të Pakos Fiskale 2.0....

27 January, 2017Lexo më shumë

SBAShK-u kthehet në BSPK, thonë se po forcohet zëri sindikal

Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës (BSPK), ka nënshkruar memorandum mirëkuptimi me Sindikatën e Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBAShK), për kthimin e kësaj të fundit në BSPK....

27 January, 2017Lexo më shumë

Shtyhet afati i ligjit për faljen e borxheve

Ministria e Financave ka njoftuar se Kuvendi i Kosovës ka miratuar “Ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për faljen e borxheve publike”....

27 January, 2017Lexo më shumë

Nuk do të ketë monopol në tregun sigurimeve

Fehmi Mehmeti, zëvendësguvernator i mbikëqyrjes  Financiare në Bankën Qendrore të Kosovës , ka thënë se të gjitha kompanitë janë duke e respektuar kornizën ligjore në fuqi....

27 January, 2017Lexo më shumë

TMERRUESE: Vitin e kaluar Kosova i ka çuar në Serbi 389 milionë euro (Foto)

Mediat në Serbia ka disa ditë që po merren me qarkullimin e idesë në Kosovë për bojkotimin e produkteve serbe. ...

26 January, 2017Lexo më shumë

Bajrami: Bashkëpunimi ekonomik Kosovë-Shqipëri duhet të intensifikohet

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, priti në takim ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi, të cilët kanë diskutuar për rritjën e koordinimit ndërmjet institucioneve të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Shqipërisë me qëllim të intensifikimit të bashkëpunimit ekonomik ndërmjet dy vendeve....

26 January, 2017Lexo më shumë

Stavileci: Kapitali njerëzor dhe inovacioni, promotorë të ekonomisë

Ministri i Zhvillimit Ekonomik Blerand Stavileci ka vlerësuar se inovacioni është faktori kryesor i ndryshimeve të ritmit të zhvillimit ekonomik në vend, prandaj të gjitha institucionet duhet të orientohen drejt mobilizimit të kapitalit njerëzor në këtë fushë....

26 January, 2017Lexo më shumë

Në shkurt nënshkruhet marrëveshjes komerciale me investitorin e ‘Kosovës së Re’

Projekti më i diskutuar në fushën energjetike, termocentrali “ Kosova e Re”, është në fazën përfundimtare të negociatave me investitorin përzgjedhës për ndërtimin e tij....

26 January, 2017Lexo më shumë

AKP-ja telashe me tenderin për shërbimet e sigurimit fizik, 45 mijë euro policisë për ruajtjen e objekteve

Agjencisë Kosovare të Privatizimit i kanë dal telashe me tenderin për Sigurimin e zyrave te objekteve të sajë. Iniciativa për realizimin e tenderit për shërbimet e sigurimit fizik te hapësirave te AKP-se është anuluar nga ana e Organit Shqyrtues të Prokurimit. Shërbimet e sigurimit të objekteve kjo Agjenci i ka kryer nëpërmjet sigurimit privatë. Por, duke parë procedurat tenderuese, AKP-ja ka lidh tender emergjentë me Policinë e Kosovës për këto shërbime....

26 January, 2017Lexo më shumë

‘Shqipëria dhe Kosova t’i unifikojnë politikat tregtare’

Në mjaft fusha Shqipëria dhe Kosova kanë “gropa të mëdha” në lidhje me unifikimin e politikave tregtare...

25 January, 2017Lexo më shumë

Kelmendi takoi Shoqatën e Ndërtimtarëve dhe Ndërmarrjeve Prodhuese të Materialit Ndërtimor

Zëvendëskryeministri i Republikës së Kosovës, Ramiz Kelmendi ka pritur sot në takim përfaqësuesit e Shoqatës së Ndërtimtarëve dhe Ndërmarrjeve Prodhuese të Materialit Ndërtimor, kryesuar nga kryetari i saj, Brahim Selimaj....

25 January, 2017Lexo më shumë

Veseli: Do ta bëj të pamundurën që të ofroj mbështetjen për të bërit biznes në Kosovë

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, ka takuar sot anëtarët e Odës Ekonomike Amerikane, me të cilët ka diskutuar për çështjet që pengojnë zhvillimin e komunitetit të biznesit dhe si rezultat zhvillim e përgjithshëm ekonomik në vend. Veseli është shprehur se duhet përpiluar politikat ekonomike, në mënyrë që ato t’u shërbejnë bizneseve. […]...

25 January, 2017Lexo më shumë

GAP publikon dallimet në mes të Projektligjit dhe Ligjit për Buxhetin 2017

Instituti për Studime të Avancuara GAP, ka bërë publike dallimet mes Projektligjit dhe Ligjit për Buxhetin e Kosovës për vitin 2017. ...

25 January, 2017Lexo më shumë

Kirurgjia e Përgjithshme e Spitalit Amerikan, kryen operacione me teknologji të fundit

Kirurgjia e Përgjithshme është nga departamentet më të rëndësishme të Spitalit Amerikan. Ekipi i këtij departamenti përbëhet nga: Assoc. Prof. Dr. Ugur Gozalan- shefi i departamentit , Dr. Sabri Tmava Mr.sci dhe Dr. Ilir Fazliu Mr.sci....

25 January, 2017Lexo më shumë

Ramiz Kelmendi përkrah bojkotin e produkteve serbe (Video)

Ftesa e qytetareve dhe Asociacioneve te Bizneseve ne Kosovë për ti bojkotuar produktet e Serbisë ka marrë mbështetje edhe nga zëvendësvkryeministri i Kosovës Ramiz Kelmendi....

24 January, 2017Lexo më shumë

Stavileci takoi sindikalistët e Trepçës, u thotë se ajo është prioritet i Qeverisë

Ministri i Zhvillimit Ekonomik  Blerand Stavileci, ka pritur sot në takim një delegacion të Sindikatës së Pavarur të Minatorëve të Trepçës, të kryesuar nga kryetari i saj, Shyqyri Sadiku, me të cilët ka biseduar për zhvillimet aktuale në këtë ndërmarrje dhe të ardhmen e saj....

24 January, 2017Lexo më shumë

Ja sa është rroga mesatare në Maqedoni

Neto rroga e paguar mesatare mujore vitin e kaluar në nëntor ka qenë 22.830 denarë (363,16 euro) dhe është për 1,8 për qind më e lartë në krahasim me atë muaj të vitit 2015, ndërsa bruto rroga mesatare ka qenë 32.877 denarë ose për 1,9 për qind më e lartë në krahasim me vitin paraprak. Në nëntor të vitit 2016 1,4 për qind e të punësuarve në Republikën e Maqedonisë nuk kanë marrë rroga....

24 January, 2017Lexo më shumë

Promovimi i politikave të favorshme fiskale është parakusht për zhvillimin e bizneseve

Ministri i Financave, Avdullah Hoti dhe Zëvendësministri Agim Krasniqi, kanë pritur në takime të ndara përfaqësuesit e Shoqatës së Transportit Rrugor të Udhëtarëve, dhe përfaqësuesin e Shoqatës së Vlerësuesve të Kosovës....

24 January, 2017Lexo më shumë

Hoti: Buxheti për veteranët do të rritet çdo vit (Video)

Buxheti i veteranëve të luftës së UÇK-së, do të rritet për çdo vit. E, kjo në bazë të rritjes së GDP’së, ka deklaruar Ministri i Financave Avdullah Hoti....

23 January, 2017Lexo më shumë
 

Fotolajm

Trudeau ndihmon një të ri me karrocë (Foto)
?>
 

ke nje LAJM

Jeni në vend të ngjarjes, apo dëshironi ta ndani ndonjë storie me të tjerët?

Klikoni në butonin më poshtë

DËRGO
 

Lojëra

  • Play Bow Master Japan
  • Play Bow Master
  • Play Turbo Racing 3
  • Play Berry Rush