Si Bëhet Përgaditja e duhur e një Gullashi ? – Receta e plotë

7700629650_0370e37eb8_b

 

Dëshironi të pëgaditni një Gullash cilësor mirpo nuk keni njuhuri ? Sekretet e një procedure të duhur do i cekim në vijim !

Sqarim :Receta në vijim është e parapar për 30 porcione !

Sipas rregullave të Kuzhinës Porcioni i një Gullashi duhet të Përmbaj 200 gr mish . Për 30 porcione nevoiten 6 Kg Mish .

Mishi duhet të prehet në formë Kubze të vogel (katrore ) , në fillim në një tenxhere vendoset 300-350 ml vaj në zjar ,më pas vendosen 4 qep normale të grira imët dhe  përzihet së bashku me vajin  deri sa të filloj skuqja e qepës . Vendoset Mishi i prerë  dhe deri sa të avullohet linfa e mishit përzihet me një lug të drurit !

Para se të vendoset uji duhet ti vendosim melmesat në mish .

1) lugë e gjysmë (1_1/2) Kryp  . 2) 2 Lugë Veget . 3) 1 Lugë Majdanoz .4)3 Lugë Bojam . 5) 1/4 e Lugës Origano

Pastai Vendoset Uji  dhe pas tij 1/4 e lugës Biber të zi .

E lëm të vloj deri sa të zihet mishi dhe pasi zihet atëher në një fortere Skuqet ( piqet ) Mielli   dhe vendoset në Tenxhere atëher kur mer ngjyrën krem  !

Servimi bëhet me pire (pure) ,me Pilaf dhe një sallat  !

Dekorimi mund të bëhet sipas dëshirës .

923336_637519692941090_2023776863_n

SQARIM!

Shkrimet në blogun e lajmi.net janë shkrime të përdoruesve të ndryshëm, të mundësuara nga lajmi.net. Shkrimet që i lexoni në blog nuk paraqesin qëndrimin e redaksisë së lajmi.net. Nëse një shkrim mendoni se ka përmbajtje që është e papërshtatshme në çfarëdoformë, klikoni butonin raporto apo na shkruani në info@lajmi.net.

Raporto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *